Cookie- och Sekretesspolicy


D-tect 120 hittar allt!

Bosch D-tect 120 är ett instrument gjort för att kunna hitta dolda installationer i byggnadsdelar. Vi beslöt att testa det och vi är imponerade av precisionen.

Om du någon gång har borrat rätt in i ett vattenrör eller en kabel som legat dold i väggen, så har du säkert också önskat att du hade kollat väggen noga med en väggdetektor eller regelsökare. Sådana instrument är nämligen gjorda för att kunna hitta dolda installationer som rör och kablar, armeringsjärn, reglar av både stål och trä samt bjälkar i väggar, tak och golv. Ett sådant instrument är Bosch D-tect 120 och det har vi testat.

Resultatet av vårt test är entydigt: Bosch-sökaren fungerar perfekt och finner vad den ska med stor precision. Tack vare den stora skärmen är det lätt att se vad som hittas, också om belysningen i rummet är dålig. Dessutom avger D-tect ljudsignal med maximal respons (mitten på föremålet). Ljudet kan stängas av om det irriterar.

Mycket användarvänlig multidetektor

Hanteringen är synnerligen enkel. Apparaten har en strömbrytare och tre knappar för val av funktion. Startläget är en universalfunktion som i själva verket omfattar alla funktioner. Men man kan specialsöka genom att använda sig av de två övriga funktionsknapparna. Vi lyckades dock inte att få tydligare markering eller ljudsignal genom att använda specialsökningsfunktionerna. Det ver-kar som om universalfunktionen klarar allt. Och då kan det inte bli enklare – "tänd och sök".

Instrumentet ska föras i sidled medan det söker i väggen (golvet, taket) och det ska ha kontakt med underlaget. När ett dolt föremål hittas ger apparaten utslag och det visas på skärmen, där man tydligt kan se när sökaren hålls mitt på föremålet.

Om det avslöjade objektet är en strömförande kabel avger apparaten en ljudsignal samtidigt som en symbol för högspänning visas. Cirkapris för Bosch D-tect inkl. batteri, laddare etc. är 2900 kr.

Bosch D-tect 120 multidetektor

5/5

Instrumentet är fantastiskt exakt och förtjänar därför alla fem stjärnorna.

Pris: 2900 kr.

+

Tydlig och exakt markering av de funna objekten. Ovanligt enkel att hantera och förstå. Kan också hitta vattenrör av plast.

÷

Priset är högt per sökning om du använder instrumentet mer än ett par gånger.

Relaterade artiklar

 • 8 laseravståndsmätare i stort test
  Test

  8 laseravståndsmätare i stort test

  03/08 Priserna för elektroniska laseravståndsmätare har blivit överkomliga för gör-det-självare. Vi har testat åtta prisvänliga avståndsmätare.

 • TEST: Den bästa excenterslipen
  Test

  TEST: Den bästa excenterslipen

  10/11 Vi har testat åtta populära excenterslipar på marknaden. Se den överlägsna testvinnaren OCH det bästa köpet. Så vet du vad du ska investera i nästa gång.

 • Kedjesåg på batteri – duger den?

  Kedjesåg på batteri – duger den?

  21/10 En kedjesåg på batteri? Vi hade inte så höga förväntningar på Black & Deckers lilla kedjesåg på batteri. Se här om vi hade rätt...

 • Förvånansvärt exakt laseravståndsmätare

  Förvånansvärt exakt laseravståndsmätare

  07/10 Boschs nya laseravståndsmätare är lätt att använda och ytterst pålitlig – dessutom har den en extra smart funktion. Se hur den klarar sig i vårt test.

 • Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU
  Test

  Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU

  15/09 De har blivit starkare, mer lättskötta och exakta att arbeta med. Därför ska du köpa en ny sticksåg NU. Vi har testat åtta modeller. Läs om resultatet här.

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss