Cookie- och Sekretesspolicy


Test av kap- och geringssångar

Kap- och geringssågen har blivit nästan ovärderlig i snickarboden hos både yrkeshantverkare och gör-det-självare. Tack vare utdragsanordningen kan sågen arbeta med ganska breda brädor. Den kan sedan kapa och geringssåga dina arbetsstycken med stor exakthet efter dina önskemål.

Du har säkert ett par sågar i verkstan, och ska du bara kapa en list eller en bräda, klarar du det med fogsvansen. Men om du ska kapa många brädor finns det ingen bättre såg än kap- och geringssågen. Den kan nämligen något andra sågar har svårt att klara: Den kapar exakt varje gång.

När din arbetsuppgift blir mer omfattande för att du ska geringssåga socklar eller foder, lägga golv, anlägga träterrass eller bygga farstukvist, så är det som om den fantastiska kapsågen växer med uppgiften. Det är det inte många andra sågar som klarar! Det finns med andra ord många bra skäl till att skaffa en kap- och geringssåg.

Som tur är har konkurrensen bland de olika verktygstillverkarna resulterat i att du i dag kan hitta en ganska avancerad kap- och geringssåg för ett förnuftigt pris. Ja, ibland är det till och med chockerande lågt, och då ska du komma ihåg att det är skillnad i kvalitet mellan dyra och billiga sågar. Ett sätt att hålla nere priset på en såg är att spara på klingans kvalitet. Flera tillverkare av lågprismodeller, som ofta har fantasifulla namn, levereras med undermåliga klingor. Och det är synd. För med en bättre klinga skulle sågarna uppfattas som mycket bättre.

Vi har testat sex sågar i prisklasser mellan 3300 kr och 5400 kr. Som du kan se av testresultaten, så är det inga stora skillnader mellan fem av sågarna medan den sjätte, Evolution, ligger cirka en betygsenhet lägre.

Men som du också kan se, har priset inget direkt samband med betygen. Vilken såg du ska välja bestämmer du själv. Vi har lagt stor vikt på funktionen (se längst upp i nästa spalt). Om du ska såga grovt virke vill du kanske hellre satsa på en stark såg. Ta del av testet och välj sedan själv.

Relaterade artiklar

 • Ytterst effektiv kap-/geringssåg

  Ytterst effektiv kap-/geringssåg

  24/07 Vi har testat den nya batteridrivna kap- och geringssågen M18 SMS 216 från Milwaukee. Och den briljerar med genomtänkt lyx. Läs vår dom här.

 • GUIDE: Så använder du kap-/geringssågen

  GUIDE: Så använder du kap-/geringssågen

  03/10 Kap- och geringssågen är en stor hjälp i många situationer. Här visar vi dig hur du ställer in och använder den geniala kap- och geringssågen.

 • Därför MÅSTE du ha en kapsåg

  Därför MÅSTE du ha en kapsåg

  01/09 När du väl har testat att arbeta med en kap- och geringssåg kan du inte vara utan den. Här hjälper vi dig att hitta en modell som passar dina behov.

 • Kap-/geringssåg till de STORA jobben

  Kap-/geringssåg till de STORA jobben

  11/02 Metabos nya kap-/geringssåg är en kraftmaskin med stor kapacitet. Dessutom har den många läckra detaljer. Om den är värd investeringen kan du läsa här.

 • Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU
  Test

  Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU

  15/09 De har blivit starkare, mer lättskötta och exakta att arbeta med. Därför ska du köpa en ny sticksåg NU. Vi har testat åtta modeller. Läs om resultatet här.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av kap- och geringssångar
 • Test av kap- och geringssångar
 • Test av kap- och geringssångar

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss