Cookie- och Sekretesspolicy


Stark, exakt och fri cirkelsåg

Med den fina cirkelsågen DHS710 bevisar Makita att även kraftkrävande verktyg har en framtid som batteridrivna.

Vad gör man om man vill konstruera en sladdlös cirkelsåg och upptäcker att ett enda batteri inte räcker till för att ge sågen styrka och kapacitet? Man skapar väl helt enkelt plats för två batterier! Det är nog ungefär så man har resonerat på Makita när man konstruerade denna såg och vi kan konstatera att den fungerar imponerande bra.

Den nya cirkelsågen DHS710 har nämligen plats för två 18-voltsbatterier på vardera 4,0 Ah och det ger en stark såg med en spänning på 36 volt.

När man håller sågen i händerna verkar den ett nummer mindre än en standardsåg med sladd. Men batterisågen har trots allt en klinga på 190 mm i diameter, så det är en stor modell. Batterierna tillför sågen vikt, men inte mer än att man lätt orkar hantera sågen under arbetet.

Sågklingan kan vinklas 45 grader och ställas in på olika sågdjup till 68,5 mm. Sågen har parallellanslag men detta saknar måttangivelser. Materialet är pressgjuten metall och kvalitetsintrycket är mycket högt. Det är skönt att ljudet från sågen mest är ett dämpat surrande. Det kännetecknar förresten många av Makitas maskiner.

Vi har förr testkört batteridrivna cirkelsågar, men vi har inte blivit särskilt imponerade. Det blev vi däremot av Makitas styrka, precision och ergonomi. Vid testsågning i 9 mm mdf var det som att såga i smör och sågen hade rejält med överskott.

Det har sina fördelar att slippa sladden och man behöver inte vara byggnadssnickare för att inse hur praktiskt det är, t.ex. när man lägger tak och inte vill snubbla över sladden. Fördelarna har dock sitt pris. Makitas cirkelsåg med två batterier och laddare tömmer plånboken, för priset ligger runt 6000 kr.

MAKITA DHS710 CIRKELSÅG

Trots priset och att det inte finns mått på parallellanslaget ger vi sågen fem stjärnor. Den är kompakt och mycket användbar.

Pris: 6000 kr.

www.makita.se

+

Fin ergonomi med enkel inställning. Mycket stark och uthållig såg.

÷

Ganska dyr cirkelsåg. Vi önskar att parallellanslaget var försett med mått.

Relaterade artiklar

 • Test av små cirkelsågar
  Test

  Test av små cirkelsågar

  19/02 Cirkelsågen är det absolut bästa valet när du ska såga brädor, reglar och byggskivor. Den är både snabb och stark och sågar rakt. Vi har testat åtta små nätanslutna cirkelsågar som bör klara nästan all sågning för en ...

 • Testa dina kunskaper om cirkelsågens delar

  Testa dina kunskaper om cirkelsågens delar

  04/07 Cirkelsågar, sänksågar och bordscirkelsågar har verkligen gjort livet lättare för snickare och andra hantverkare – och inte minst för oss gördet-självare. Vi hyllar de oumbärliga sågarna med denna quiz.

 • TEST: Marknadens bästa cirkelsåg

  TEST: Marknadens bästa cirkelsåg

  05/01 Utvecklingen av batteridrivna cirkelsågar går åt rätt håll – de blir både mer kraftfulla och billigare. Se vilka som blev testvinnare och "bra köp"!

 • VIDEO: Pumpa med sticksåg och borrmaskin

  VIDEO: Pumpa med sticksåg och borrmaskin

  27/10 Du behöver inte lägga flera timmar med knivar, skedar och designredskap när du ska göra din pumpalykta till Halloween. Se här hur du fixar det med RIKTIGA verktyg.

 • Ny borrhammare från Milwaukee

  Ny borrhammare från Milwaukee

  15/09 Hellre liten och pigg än stor och trög! Vi har provkört Milwaukees nya borrhammare – se om den lever upp till våra förväntningar.

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss