Cookie- och Sekretesspolicy


18-volts borr-skruvdragare

Den kompakta borrskruvdragaren med 18-voltsbatteri är genial. Den är stark, kan både skruva och borra och är varken stor eller klumpig. Därför är det inte så underligt att den har blivit så populär. Vi har testat 12 maskiner. Läs testet så blir det lättare att välja rätt maskin.

Vi har till detta test av populära borrskruvdragare valt att kika närmare på 18-voltsmaskiner som har prissatts så att man har råd att köpa dem. De ligger inte långt från proffsmaskiner när det gäller prestanda, men är billigare.

De tolv maskiner som vi har testat påminner mycket om varandra och har i stort sett samma utseende, så vi har letat efter skillnader mellan dem. Vi har undersökt vilka maskiner som ligger bra i handen, som är lättskötta och som dessutom är starka. Det tycker vi också att vi lyckades med, vilket framgår av testresultaten på följande sidor. Priserna ligger i stort sett på rätt sida av 2000 kr som vi tycker är en förnuftig gräns när det gäller ett av de mest använda verktygen i våra verktygslådor.

Priserna avser maskin, laddare och två batterier. Du kan nog hitta flera av dem billigare, men kolla hur många batterier som ingår och vilken kapacitet de har. Kolla också laddaren. För ett lågt pris innebär ofta en långsam laddare och små batterier.

DE HÄR HAR VI TESTET

HITACHI
DS 18 DJL
MAKITA
DDF 456 RYJ
DEWALT
DCD 771 C2
BOSCH
PSR 18 LI-2
METABO
BS 18 QUICK
AEG
BS18 G2 LI-152C
SKIL MASTERS
2899 MA
RYOBI
RCD 18022L
STANLEY FATMAX
FMC 600 D2
BLACK+DECKER
ASD 184 KB
AUTOSENSE
WORX
WX 166.3
COTECH
LXC DD 18


Viktigt att tänka på när du väljer borrskruvdragare

 • Batteriet ska lätt kunna sättas på och tas loss. Det ska också vara möjligt att på ett eller annat sätt se hur laddat det är. Det ska också vara möjligt att köpa nya batterier när de gamla inte längre fungerar.
 • Handtaget ska vara utformat för att ligga bra i handen och det ska vara försett med halksäker beläggning där man håller. Balansen är mycket viktig för är den dålig får du snabbt ont i handleden eller armen.
 • Strömbrytaren ska sitta så att du lätt kan nå den med pek- eller långfingret. Eftersom den också fungerar som gaspedal ska den vara så känslig att du lätt kan justera varvtalet.
 • Omkopplaren mellan höger- och vänstervarv ska sitta lätt tillgänglig. Det är enklast om den är en knapp som man flyttar med tummen.
 • Växel. De flesta borrskruvdragare har två växlar. Krypväxeln (ettan) är avsedd för grova skruvar i hårda material. Tvåans växel ger högre varvtal och används vid borrning.
 • Momentväljaren kan i regel ställas in på 15–20 steg. Kolla att det är lätt att byta steg, också när du har arbetshandskar på dig. Om du har möjlighet att prova maskinen, så testa i affären genom att skruva.
 • Snabbchuck gör det otroligt lätt att byta mellan borr och bits. Den drar dock inte runt borrskaftet så du måste hålla emot med handen medan du låter maskinen arbeta. Kolla om det är lätt att dra åt och lossa chucken och om du får grepp om den. Kolla också att den håller fast borr och bits i ett starkt grepp.
 • Led-lampa. Det är nödvändigt att du ser var du borrar och skruvar så därför är en led-lampa en bra lösning. Men kolla i affären med borr eller bits i maskinen hur ljuset är. Lyser lampan som den ska eller skuggar maskinen för ljuset?

Relaterade artiklar

 • Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU
  Test

  Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU

  15/09 De har blivit starkare, mer lättskötta och exakta att arbeta med. Därför ska du köpa en ny sticksåg NU. Vi har testat åtta modeller. Läs om resultatet här.

 • 8 laseravståndsmätare i stort test
  Test

  8 laseravståndsmätare i stort test

  03/08 Priserna för elektroniska laseravståndsmätare har blivit överkomliga för gör-det-självare. Vi har testat åtta prisvänliga avståndsmätare.

 • Test av grästrimmare
  Test

  Test av grästrimmare

  13/05 Vi har testat åtta olika modeller för att se vad de kan, fyra bensindrivna och fyra nätanslutna.

 • Test av små cirkelsågar
  Test

  Test av små cirkelsågar

  19/02 Cirkelsågen är det absolut bästa valet när du ska såga brädor, reglar och byggskivor. Den är både snabb och stark och sågar rakt. Vi har testat åtta små nätanslutna cirkelsågar som bör klara nästan all sågning för en ...

 • Test av skruvdragare
  Test

  Test av skruvdragare

  03/11 Vi har testat 12 maskiner och då sett att flera av dem är mycket bra. Se här vilka som var lite bättre än de övriga innan du köper ny maskin.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av 18-volts borrskruvdragare 2015
 • Test av 18-volts borrskruvdragare 2015
 • Test av 18-volts borrskruvdragare 2015
 • Test av 18-volts borrskruvdragare 2015

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss