Cookie- och Sekretesspolicy


Test av 18 V borrskruvdragare 2015

Den kompakta borrskruvdragaren med 18-voltsbatteri är genial. Den är stark, kan både skruva och borra och är varken stor eller klumpig. Därför är det inte så underligt att den har blivit så populär. Vi har testat 12 maskiner. Läs testet så blir det lättare att välja rätt maskin.

Detta test är från 2015 – se vårt senaste test här: Test av 18 V borrskruvdragare

Vi har till detta test av populära borrskruvdragare valt att kika närmare på 18-voltsmaskiner som har prissatts så att man har råd att köpa dem. De ligger inte långt från proffsmaskiner när det gäller prestanda, men är billigare.

De tolv maskiner som vi har testat påminner mycket om varandra och har i stort sett samma utseende, så vi har letat efter skillnader mellan dem. Vi har undersökt vilka maskiner som ligger bra i handen, som är lättskötta och som dessutom är starka. Det tycker vi också att vi lyckades med, vilket framgår av testresultaten på följande sidor. Priserna ligger i stort sett på rätt sida av 2000 kr som vi tycker är en förnuftig gräns när det gäller ett av de mest använda verktygen i våra verktygslådor.

Priserna avser maskin, laddare och två batterier. Du kan nog hitta flera av dem billigare, men kolla hur många batterier som ingår och vilken kapacitet de har. Kolla också laddaren. För ett lågt pris innebär ofta en långsam laddare och små batterier.

DE HÄR HAR VI TESTET

HITACHI DS 18 DJL
MAKITA DDF 456 RYJ
DEWALT DCD 771 C2
BOSCH PSR 18 LI-2
METABO BS 18 QUICK
AEG BS18 G2 LI-152C
SKIL MASTERS 2899 MA
RYOBI RCD 18022L
STANLEY FATMAX FMC 600 D2
BLACK+DECKER ASD 184 KB AUTOSENSE
WORX WX 166.3
COTECH LXC DD 18


Viktigt att tänka på när du väljer borrskruvdragare

 • Batteriet ska lätt kunna sättas på och tas loss. Det ska också vara möjligt att på ett eller annat sätt se hur laddat det är. Det ska också vara möjligt att köpa nya batterier när de gamla inte längre fungerar.
 • Handtaget ska vara utformat för att ligga bra i handen och det ska vara försett med halksäker beläggning där man håller. Balansen är mycket viktig för är den dålig får du snabbt ont i handleden eller armen.
 • Strömbrytaren ska sitta så att du lätt kan nå den med pek- eller långfingret. Eftersom den också fungerar som gaspedal ska den vara så känslig att du lätt kan justera varvtalet.
 • Omkopplaren mellan höger- och vänstervarv ska sitta lätt tillgänglig. Det är enklast om den är en knapp som man flyttar med tummen.
 • Växel. De flesta borrskruvdragare har två växlar. Krypväxeln (ettan) är avsedd för grova skruvar i hårda material. Tvåans växel ger högre varvtal och används vid borrning.
 • Momentväljaren kan i regel ställas in på 15–20 steg. Kolla att det är lätt att byta steg, också när du har arbetshandskar på dig. Om du har möjlighet att prova maskinen, så testa i affären genom att skruva.
 • Snabbchuck gör det otroligt lätt att byta mellan borr och bits. Den drar dock inte runt borrskaftet så du måste hålla emot med handen medan du låter maskinen arbeta. Kolla om det är lätt att dra åt och lossa chucken och om du får grepp om den. Kolla också att den håller fast borr och bits i ett starkt grepp.
 • Led-lampa. Det är nödvändigt att du ser var du borrar och skruvar så därför är en led-lampa en bra lösning. Men kolla i affären med borr eller bits i maskinen hur ljuset är. Lyser lampan som den ska eller skuggar maskinen för ljuset?

Relaterade artiklar

 • Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU
  Test

  Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU

  15/09 De har blivit starkare, mer lättskötta och exakta att arbeta med. Därför ska du köpa en ny sticksåg NU. Vi har testat åtta modeller. Läs om resultatet här.

 • 8 laseravståndsmätare i stort test
  Test

  8 laseravståndsmätare i stort test

  03/08 Priserna för elektroniska laseravståndsmätare har blivit överkomliga för gör-det-självare. Vi har testat åtta prisvänliga avståndsmätare.

 • Test av kanttrimmers 2015
  Test

  Test av kanttrimmers 2015

  13/05 Vi har testat åtta olika modeller för att se vad de kan, fyra bensindrivna och fyra nätanslutna.

 • Test av cirkelsågar 2015
  Test

  Test av cirkelsågar 2015

  19/02 Cirkelsågen är det absolut bästa valet när du ska såga brädor, reglar och byggskivor. Den är både snabb och stark och sågar rakt. Vi har testat åtta små nätanslutna cirkelsågar som bör klara nästan all sågning för en ...

 • TEST: Den bästa excenterslipen
  Test

  TEST: Den bästa excenterslipen

  10/11 Vi har testat åtta populära excenterslipar på marknaden. Se den överlägsna testvinnaren OCH det bästa köpet. Så vet du vad du ska investera i nästa gång.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av 18 V borrskruvdragare 2015
 • Test av 18 V borrskruvdragare 2015
 • Test av 18 V borrskruvdragare 2015
 • Test av 18 V borrskruvdragare 2015

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Angående sot på braskaminens glasluckor

Hej! Här kommer ett supertips. Igensotade ...

Förråd till brädor o plankr

Efter en del byggande blir det en del plankor ...

Arkivet

Lite frågor och synpunkter på arkivet. 1. ...

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss