Cookie- och Sekretesspolicy


Test av 14,4-volts borrskruvdragare

En 14,4-volts borrskruvdragare är för de flesta gör-det-självare det absolut viktigaste och mest använda verktyget. Maskinen har i stort sett ersatt den gamla 12-voltaren eftersom litiumjonbatterier är uppbyggda av celler på vardera 3,6 volt. Här testar vi sex bra maskiner.

För endast några år sedan var 12-voltsmaskinen det viktigaste verktyget. Men sedan litiumjonbatterierna kom med celler på 3,6 volt, har maskinerna fått 14,4-volts-batterier. Nu är det en sådan vi tar fram när vi ska skruva eller borra. Det flesta av dessa maskiner har tillräcklig kapacitet, styrka och uthållighet, när vi talar om typiska gör det själv-jobb i verkstan, villan eller sommarstugan. Det är först när vi ska borra mycket stora hål eller borra i hård betong som borrskruvdragaren får ligga kvar på hyllan och vi i stället tar fram tyngre artilleri som 24-volts-, 36-volts- eller nätanslutna borrmaskiner. Ju mer din borrskruvdragare klarar, desto mindre är ditt beroende av andra maskiner och desto billigare blir det för dig. Men det är viktigt att du är kräsen när du väljer. Din maskin ska ha den styrka du förväntar att den har, och det är viktigt att du väljer en med så många viktiga funktioner som möjligt. Bland dem kan nämnas tvåväxlad motor, en för borrning och en för skruvning. Den
ska också ha flera momentsteg, helst omkring 20, så att du kan ställa in maskinen att dra med just den kraft som behövs. Den bör ha led-lampor som ger arbetsljus. Det är praktiskt när du arbetar där belysningen inte är så bra. Tänk på att lampan ska sitta vid batteriet och lysa uppåt. Sitter den vid chucken kommer chucken att ge skugga där du borrar. Chucken ska helst klara 13 mm borrskaft. Ett batteri håller längre ju större kapacitet det har. Kapaciteten, eller arbetstiden, anges i amperetimmar (Ah). Laddningstiden bör inte vara mer än 45-60 minuter, för även om du har två batterier tvingas du ta paus om batteriet i laddaren inte är klart när det i maskinen lägger av. Tänk också på ergonomin. En lätt maskin med bra balans och behagligt grepp gör det kul att arbeta länge. Vårt test av sex populära modeller visar att det endast är små skillnader mellan dem. Nästan alla klarar sig bra.

Relaterade artiklar

 • TEST: De bästa borrskruvdragarna
  Test

  TEST: De bästa borrskruvdragarna

  23/07 De kompakta 18-volts borrskruvdragarna är geniala. Vi har testat tolv populära märken. Se den överraskande vinnaren – och det bästa köpet.

 • Test av skruvdragare
  Test

  Test av skruvdragare

  03/11 Vi har testat 12 maskiner och då sett att flera av dem är mycket bra. Se här vilka som var lite bättre än de övriga innan du köper ny maskin.

 • Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU
  Test

  Du tjänar på att köpa ny sticksåg NU

  15/09 De har blivit starkare, mer lättskötta och exakta att arbeta med. Därför ska du köpa en ny sticksåg NU. Vi har testat åtta modeller. Läs om resultatet här.

 • 8 laseravståndsmätare i stort test
  Test

  8 laseravståndsmätare i stort test

  03/08 Priserna för elektroniska laseravståndsmätare har blivit överkomliga för gör-det-självare. Vi har testat åtta prisvänliga avståndsmätare.

 • Test av grästrimmare
  Test

  Test av grästrimmare

  13/05 Vi har testat åtta olika modeller för att se vad de kan, fyra bensindrivna och fyra nätanslutna.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Test av 14,4-volts borrskruvdragare
 • Test av 14,4-volts borrskruvdragare
 • Test av 14,4-volts borrskruvdragare

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss