Cookie- och Sekretesspolicy


Tarzan i fickformat

Det är världens minsta borrhammare, och den får nästan rum på ett A5-papper. Trots storleken är den förvånansvärt stark, och den rackaren klarar de flesta förekommande jobb på bygget.

”Det är den här rackaren du behöver,” säger en kollega medan han lägger en kompakt verktygsväska på bordet. Med en hemlighetsfull min öppnar han väskan långsamt, vrider den mot mig och ger mig verktyget som ligger i. En liten grön apparat. ”Lägg av, grabben. Den ser ut som om du har snott den i en handväska …”

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag har nämligen precis talat om för hela redaktionen att jag fick avbryta ett projekt i källaren eftersom min gamla, trogna slagborrmaskin från Black & Decker inte orkade borra hål i betongväggen. Och nu kommer kollegan med en ficklampsstor maskin som får plats på ett stort vykort.

”Här är svaret på dina böner, och den heter Uneo”, förklarar kollegan. ”Jaså. Vad var det du sa? Un ... nånting”, frågar jag medan jag lägger det gröna dockverktyget i ena handen. ”U-N-E-O, och den är råstark, säger kollegan medan han signalerar att diskussionen och frågestunden är slut. Efter ett par timmar tillsammans med den lilla maskinen från Bosch måste jag ge kollegan rätt. Det är visserligen sant att rackaren är liten, men man ska inte låta sig luras. Uneo är en riktig Tarzan, även om den är utklädd som Jane. Maskinen hade i varje fall inga problem att borra hål i betongen, och den gjorde det lika lätt och snabbt som jag sticker ner födelsedagsljus i en gräddtårta. Inte nog med det. Den kan dessutom borra och skruva, så det är egentligen en tre-i-enmaskin – som ett Kinderägg.

Relaterade artiklar

 • Årets 7 bästa borrskruvdragare

  Årets 7 bästa borrskruvdragare

  25/11 Ett par borrskruvdragare har stått i en klass för sig 2015 och därför förtjänar titeln som årets bästa batteridrivna verktyg. Se det exklusiva urvalet här.

 • Ny borrhammare från Milwaukee

  Ny borrhammare från Milwaukee

  15/09 Hellre liten och pigg än stor och trög! Vi har provkört Milwaukees nya borrhammare – se om den lever upp till våra förväntningar.

 • TEST: De bästa borrskruvdragarna
  Test

  TEST: De bästa borrskruvdragarna

  23/07 De kompakta 18-volts borrskruvdragarna är geniala. Vi har testat tolv populära märken. Se den överraskande vinnaren – och det bästa köpet.

 • Att tänka på när du köper tigersåg

  Att tänka på när du köper tigersåg

  04/02 Tigersågen kan många gånger vara din räddare i nöden. Den kan komma åt där andra sågar måste ge upp och den kan såga i nästan alla material – trä, metall, lättbetong, tegel etc.

 • TEST: 8 populära borrskruvdragare

  TEST: 8 populära borrskruvdragare

  10/10 Borrskruvdragaren är vårt favoritverktyg – speciellt den lilla 18-voltsmaskinen. Vi har testat åtta av marknadens mest populära modeller. Se resultatet här!

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Tarzan i fickformat

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss