Cookie- och Sekretesspolicy


Årets verktyg: 4 STARKA trender

Året har bjudit på flera läckra verktygsnyheter och ännu fler trender: “intelligenta” verktyg, superstarka batterier och snygga arbetskläder är några av dem.


Sladdar är ute!

1. ALLT går på batteri

Trenden med att kapa och driva allt med batteri har varit på gång länge. Och emellanåt dyker det upp produkter på marknaden som mycket riktigt är batteridrivna, men som prestandamässigt knappt klarar de lättaste uppgifterna.

I år blev dock batterierna så starka att det dök upp riktigt imponerande batterimaskiner. Även produkter vi inte har sett drivas med batteri innan.
Verktygen blir allt mindre, men är lika effektiva!

2. Ny teknologi

Även om enskilda tillverkare har haft svårt att släppa idén om att tyngd är det samma som solid kvalitet, så går utvecklingen mot mindre och lättare maskiner.

Verktygstillverkarna använder sig av nya, starka material, smarta tekniska lösningar och inte minst en förbättrad batteriteknologi. Allt detta tillsammans gör att de kan tillverka mindre och lättare maskiner.

Det är en stor fördel om man är hantverkare och ska lyfta en skruvdragare flera hundra gånger om dagen. Men för oss andra är det ju också trevligt att kunna bygga en redskapsbod utan att få nackspärr.

LADDA NED HELA ARTIKELN och se våra tips på läckra verktyg under 2016.Tegra är en av de tillverkare som fortsätter med att lansera nya, läckra handskar.

3. Gör arbetet till en fest

Det ska vara både behagligt och kul att arbeta, oavsett om man är yrkesman eller gör det på sin fritid. På hantverksmarknaden har det de senaste åren varit mycket fokus på komfort, och de läckra nya produkterna är primärt riktade till dem som ska använda dem dagligen. Men som tur är finns det ingenting som hindrar oss vanliga dödliga från att köpa samma som proffsen.

Arbetshandskarna har snabbt utvecklats från stickade handskar med gummifingertoppar till en mängd modeller i smarta material och med olika funktioner, anpassade för specifika arbetsuppgifter och väderförhållanden.


4. Verktyget tänker själv


Att verktyg är “intelligenta” kan bl.a. betyda att de kan arbeta tillsammans med andra enheter. Det är Ryobis serie “Phone Works” ett bra exempel på.

Verktygsserien kan kopplas samman med din mobiltelefon, och på så sätt klara många av de saker som annars skulle kräva en display eller liknande.

Vi har testat avståndsmätare, laservattenpass, inspektionskamera, fuktmätare och infraröd termometer, och det funkar. Med det sagt är detta trendens första seriösa produkt, men den behöver förfinas något för att bli riktigt smart.

LÄS OCKSÅ: Mobilverktyg till hemmafixaren

Relaterade artiklar

 • Dyra eller billiga verktyg?

  Dyra eller billiga verktyg?

  02/01 Prisskillnaden på en billig och en dyr variant av samma verktyg kan vara enorm. Och vad ska du då välja? Läs svaret här, innan du går och handlar.

 • 5 häftiga verktyg för en spottstyver

  5 häftiga verktyg för en spottstyver

  18/11 Gör livet roligare, enklare och mer intressant med de här fem oumbärliga (och billiga) verktygen vi har letat fram åt dig.

 • Tättslutande och fjäderlätt mask

  Tättslutande och fjäderlätt mask

  29/06 Alla som har slipat en nyspacklad vägg vet hur nödvändigt det är med en bra dammfiltermask! Vi har testat den här från Flügger. Läs om hur bra den klarade sig.

 • Bästa handskarna till grovarbetet

  Bästa handskarna till grovarbetet

  23/05 ÄNTLIGEN ett par kraftiga arbetshandskar som kan användas till nästan allt. Det finns faktiskt bara en sak att tillägga: Köp ett extra par att ha i bilen!

 • Fede arbejdshandsker til det grove

  Fede arbejdshandsker til det grove

  23/05 ENDELIG et par kraftige arbejdshandsker, der kan bruges til næsten alt. Der er faktisk kun en ting at sige om dem: Køb et ekstra par til at have i bilen!

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Årets verktyg 2016
 • Årets verktyg 2016
 • Årets verktyg 2016
 • Årets verktyg 2016

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Angående sot på braskaminens glasluckor

Hej! Här kommer ett supertips. Igensotade ...

Förråd till brädor o plankr

Efter en del byggande blir det en del plankor ...

Arkivet

Lite frågor och synpunkter på arkivet. 1. ...

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss