Cookie- och Sekretesspolicy


Skapa stämning med väggpanel

Det är rätt lätt att förändra stilen i ett rum med väggpanel. Det är inte bara snyggt utan också praktiskt. Panelen är lätt att hålla ren och skyddar väggen.

Skapa stämning med väggpanel

Bröstpanelen i ett rum hade förr flera funktioner. Dels gav den stil åt rummet, dels hindrade den drag genom väggen och utgjorde därför också en sorts isolering. I dag sätter vi upp panel för att skapa stämning och det finns en hel del att välja bland.

Trots namnet bröstpanel är det sällan vi monterar den i brösthöjd, och det kan också vara orsaken till att de flesta tillverkarna i dag kallar produkten väggpanel eller kort och gott panel. Eftersom det finns ett tämligen stort utbud väggpaneler har du chans att sätta personlig prägel på stilen och rummet.

Det kan du t.ex. göra genom att välja en bred bröstlist, så att den även kan fungera som hylla. Du kan välja en låg panel eller en som går nästan till tak. Det bestämmer du själv liksom du kan måla den i vilken kulör du vill.

Det enklaste är att välja en färdig väggpanel av mdf. Den levereras färdigmålad och med fräst spår som ser ut som t.ex. pärlspont. Priset för väggpanel varierar en hel del beroende på vilken typ du väljer, men räkna med 200–400 kr/meter vägg.

Relaterade artiklar

 • 7 små knep - stor skillnad

  7 små knep - stor skillnad

  19/02 Det är ofta de små, små detaljerna som gör det, och det gäller i hög grad när du sätter upp nya socklar. Här får du sju små enkla knep som gör att resultatet blir snyggt och att arbetet går lätt.

 • Fräs egna socklar och spara pengar

  Fräs egna socklar och spara pengar

  24/01 Visst kan du köpa både sockellister och foderlister klara för montering. Men ska de vara i allmogestil eller profilerade på annat sätt, så drar kostnaden iväg. Fräs därför listerna själv och behåll pengarna i plånboken!

 • Lättmonterad panel

  Lättmonterad panel

  19/08 VIDEO: Om man gärna vill ha en panel men inte vill lägga ner mycket tid på att montera den, så är en snygg, enkel panel med profillister ett bra val. Den går nämligen mycket fort att sätta upp. Man behöver bara två ...

 • Pärlspont

  Pärlspont

  19/08 VIDEO: Nu ska hantverkaren visa hur man sätter upp klassiska, höga paneler med pärlspont. När han startar med arbetet finns golvlist och dörrinfattning. Han börjar med att markera en panelhöjd på 88 cm.

 • Fyllningspanel

  Fyllningspanel

  19/08 VIDEO: Man vill kanske ha en lite exklusivare känsla i rum. Hantverkaren ska nu visa hur man sätter upp höga paneler på en eftermiddag. På en MDF-skiva markerar han 77,5 cm i båda ändarna, vilken ska vara höjden på ...

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Skapa stämning med väggpanel
 • Skapa stämning med väggpanel

Svårighetsgrad

Svårighet 1/4

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss