Cookie- och Sekretesspolicy


Paneler med stil

Höga paneler med eleganta speglar förvandlar vilket rum som helst och skapar herrgårdsstämning. Här gör vi panelerna själva – på två dagar och för ett par tusen kronor.

Det är inte svårt att hitta många tungt vägande skäl för att man ska sätta upp höga paneler på väggarna. De skyddar väggen, underlättar städningen, döljer ev. sladdar, ger en bättre isolering – men framför allt ser det riktigt snyggt ut. De skapar herrgårdsstämning även i en villa. Men för att det ska bli elegant är det viktigt att panelerna passar i stil till resten av rummet. Arbetet är ungefär detsamma. I en tjusig våning ska det kanske vara paneler av ädelträ, i sekelskiftesvillan är det kanske bäst med profilerade lister och i funkisvilla och andra moderna bostäder passar det oftast bäst ned enklare lösningar. I denna bostad var det givet att panelerna skulle förses med speglar för att matcha parkettgolvet, spegeldörrarna, de småspröjsade fönstren, stuckaturen i taket och takhöjden. Men speglarna behöver inte utföras av massivt trä, som hantverkarna gjorde förr i tiden – och som tog flera dagar. Nej, det går lika bra med en mdf-skiva med ett antal lister efter tycke och smak för att skapa fina speglar. De ska ju bara vara till prydnad. Det finns färdiga paneler att köpa, dels på Internet, dels på flera välsorterade byggvaruhus. Men om inte måtten passar, tar det lång tid att montera dem. Då går det lättare att själv göra panelerna – och det blir billigare. Här skapar vi panelerna av lister, mdf och skivbitar, och vi klarar det på två arbetsdagar.

Relaterade artiklar

 • Hjälp! Färgen lossnar i flagor

  Hjälp! Färgen lossnar i flagor

  29/09 När jag skulle börja måla en skiljevägg i min källare upptäckte jag att den gamla färgen satt löst och kunde rivas av i stora flagor. Vad ska jag göra nu?

 • 7 små knep - stor skillnad

  7 små knep - stor skillnad

  19/02 Det är ofta de små, små detaljerna som gör det, och det gäller i hög grad när du sätter upp nya socklar. Här får du sju små enkla knep som gör att resultatet blir snyggt och att arbetet går lätt.

 • Skapa stämning med väggpanel

  Skapa stämning med väggpanel

  24/11 Det är rätt lätt att förändra stilen i ett rum med väggpanel. Det är inte bara snyggt utan också praktiskt. Panelen är lätt att hålla ren och skyddar väggen.

  Svårighet 1/4
 • Lättmonterad panel

  Lättmonterad panel

  19/08 VIDEO: Om man gärna vill ha en panel men inte vill lägga ner mycket tid på att montera den, så är en snygg, enkel panel med profillister ett bra val. Den går nämligen mycket fort att sätta upp. Man behöver bara två ...

 • Pärlspont

  Pärlspont

  19/08 VIDEO: Nu ska hantverkaren visa hur man sätter upp klassiska, höga paneler med pärlspont. När han startar med arbetet finns golvlist och dörrinfattning. Han börjar med att markera en panelhöjd på 88 cm.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Paneler med stil
 • Paneler med stil
 • Paneler med stil

Svårighetsgrad

Svårighet 2/4

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss