Cookie- och Sekretesspolicy


Göm sladdarna

Om dina sladdar ligger synliga längs väggarna kan du lätt dölja dem i en särskild golvsockel.


Den här sockeln är urholkad på baksidan för att ge plats åt sladdar. Sockeln fästs i väggen med hjälp av särskilda beslag. Golvläggaren börjar med att lägga upp sockeln mot väggen och markera var den ska kapas. Notera att han samtidigt sätter ett streck i vinkel för att visa snittriktningen.

Nu sågas sockeln till i en geringslåda. Golvläggaren lägger ett beslag bakom listen för att hålla den på plats under sågningen. Alternativt kan du använda en geringssåg. Golvläggaren kontrollerar att sockeln passar och markerar sedan nästa.

Här ska snittet skäras i motsatt vinkel. Kanten kan fransa sig när man sågar till sockeln, men det ordnas lätt med hobbykniven. Övriga sockellister mäts upp och sågas till på samma sätt. Nu ska beslagen monteras. De får sitta med ett maximalt avstånd på 50 cm mellan varje.

På mindre väggar bör de sitta ännu tätare. Golvläggaren markerar var beslagen ska sitta och förborrar sedan med ett 6 mm borr. Samtliga hål borras ut med ett 6 mm borr. Nu skruvas beslagen fast.

Golvläggaren ser till att sladden ligger på plats bakom innan beslaget skruvas fast. När beslaget monterats kan sockellisten lätt klickas på plats. Resten av skruvarna monteras på samma sätt. I hörnen ska det sitta växelvis en invändig och en utvändig koppling för att hålla ihop listerna.

Kopplingarna sätts på innan nästa sockellist klickas på plats. I invändiga hörn trycks sockellisten bara på plats, och golvläggaren ser till att hela sladden först hamnar bakom sockellisten. Samma teknik används hela vägen runt rummet och på en kort stund är alla sladdar dolda.

Relaterade artiklar

 • Lättmonterad panel

  Lättmonterad panel

  19/08 VIDEO: Om man gärna vill ha en panel men inte vill lägga ner mycket tid på att montera den, så är en snygg, enkel panel med profillister ett bra val. Den går nämligen mycket fort att sätta upp. Man behöver bara två ...

 • Pärlspont

  Pärlspont

  19/08 VIDEO: Nu ska hantverkaren visa hur man sätter upp klassiska, höga paneler med pärlspont. När han startar med arbetet finns golvlist och dörrinfattning. Han börjar med att markera en panelhöjd på 88 cm.

 • Fyllningspanel

  Fyllningspanel

  19/08 VIDEO: Man vill kanske ha en lite exklusivare känsla i rum. Hantverkaren ska nu visa hur man sätter upp höga paneler på en eftermiddag. På en MDF-skiva markerar han 77,5 cm i båda ändarna, vilken ska vara höjden på ...

 • Dölj sladdar i listerna

  Dölj sladdar i listerna

  17/08 VIDEO: Den gamla fotlisten är ful och sliten. Den ska bytas. Så varför inte passa på att gömma sladden samtidigt? Det kan ordnas genom att tillverka en list med inbyggd kabelkanal.

 • Träpaneler har blivit inne igen!

  Träpaneler har blivit inne igen!

  06/07 Älskar du äkta sommarstugs-stämning ska du läsa det här! Efter årtionden i skamvrån är träpanelerna på väg tillbaka och en del av dem är av utmärkt kvalitet.

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss