Cookie- och Sekretesspolicy


Helspackla väggen

En ful vägg som den här kan lätt bli fin igen efter en bredspackling.

Alla kvarsittande pluggar, spikar och skruvar plockas bort innan väggen slipas med ett grovt sandpapper, korn 80.Innan väggen kan spacklas ska den grundas med en primer. Primern ska inte förtunnas utan används som den är.

Den förs på med en målarborste. Till spacklingen används ett finkornigt sandspackel och en bred spackelspade. När man spacklar är det viktigt att hålla spackelspaden i vinkel, cirka 20 grader, så att ett ordentligt spackellager avsätts på väggen.

När hela väggen spacklats ska man eftersläta. Nu håller man spackelspaden i en vinkel på cirka 30 grader, vilket jämnar av spackelmassan. I hörnet använder man en smal stålspackel. Även om man är noga vid spacklingen kan man inte undgå ränder i spacklet.

De tar man lätt bort när massan torkat. På nytt använder man spackelspaden, men nu som en slags hyvel, som skär av alla upphöjningar i spackelmassan.

Till sist använder vi ett putsbräde i skumplast doppat i vatten. Vattnet löser upp det översta lagret av spackelmassan så att ytan kan glättas. Sedan är den färdig att målas.

Relaterade artiklar

 • Spackla mellan gipsskivor

  Spackla mellan gipsskivor

  23/08 VIDEO: Mellan rummet mellan skivorna på en gipsvägg ska spacklas innan man kan tapetsera eller måla. Och det är inte den enklaste uppgiften. Man kan göra på två sätt. Antingen använder man en 50 mm pappremsa eller en 50 mm ...

 • Placeras hyllkonsolerna rätt

  Placeras hyllkonsolerna rätt

  23/08 VIDEO: Vill du vara säker på att hyllan sitter uppe ordentligt ska du använda hantverkarens knep för hur konsolerna placeras. Konsolen ska som utgångspunkt täcka ¾ av hyllans djup, vilket de här konsolerna gör.

 • Förstärk med en plugg

  Förstärk med en plugg

  23/08 VIDEO: Ska du hänga upp något i en mdf-skiva finns det ett hantverkarknep som kan göra upphängningen mycket stabilare. Det vanligaste sättet är också det enklaste. Man förborrar i skivan och skruvar i kroken.

 • Spikplugg – bara att slå i väggen

  Spikplugg – bara att slå i väggen

  23/08 VIDEO: Om du ska montera något i en tegelvägg eller betong, som exempelvis en läkt, som här, är det enklast och mest hållbart att använda spikplugg. Spikpluggar finns i många olika storlekar och utföranden.

 • Dölj med skugglister

  Dölj med skugglister

  23/08 VIDEO: Det fula mellanrummet mellan tak och vägg, de sneda snitten och de små skadorna ska döljas. Det kan man göra med många olika typer av lister. Men den bästa är skugglisten, som också är mycket enkel att sätta upp.

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss