Cookie- och Sekretesspolicy


Redskapsbod med plats för allt

Redskapsbod med plats för allt

Att bygga en redskapsbod kan väl inte vara så svårt? Nej, det är det inte, men det beror också på vilka ambitioner du har.

Lär dig hantverkarens bästa knep >>

Det finns enkla bodar i byggsats som är mycket billiga, men de bör du undvika. Visserligen levereras allt virke sågat, hyvlat och klart för montering, men virket är ofta så dåligt att du inte har en chans att justera måtten en aning om det skulle bli nödvändigt. Och du behöver inte köpa en lyxig friggebod som kostar mer än en 14-dagars lyxsemester i Thai- land på förstaklasshotell för hela familjen.

Den bästa lösningen är ofta att du bygger boden själv av lös- virke, som du själv har valt. Fördelen är att du lättare kan pla- nera in boden på tomten och att du lättare kan planera inred- ningen efter dina önskemål. Här fick vi t.ex. en bänkskiva lagd mellan fyra lodräta stolpar. Det tog vår snickare cirka 60 timmar att bygga boden, men du ska nog räkna med att det tar lite längre tid för dig. Å andra sidan får du en bod som du vill ha den, och som du vet är själv- gjort lika med välgjort. Mycket nöje med bygget!

Bli prenumerant på Gör Det Själv och få tillgång till alla projekt >>

Nya byggreglerFrån och med den 2 juli 2014 är det tillåtet att bygga ett max 25 kvadratmeter stort bostadshus som kan användas som permanentbostad, utan att behöva söka bygglov. Det kommer även bli tillåtet att bygga ut sitt hus med 15 kvadratmeter, bygga till två takkupor, eller inreda ytterligare en bostad i ett enbostadshus utan bygglov.


Läs mer på Boverkets webbplats

Relaterade artiklar

 • Skjul för en liten tomt

  Skjul för en liten tomt

  12/08 På radhustomten finns det sällan plats för en stor bod. Här visar vi hur enkelt det är att bygga två små skjul, som anpassas i storlek efter vad de ska innehålla.

  Svårighet 4/4
 • Världens minsta bod

  Världens minsta bod

  19/09 Även om din tomt är minimal så behöver du en bod för dina redskap. Snickra då en praktisk bod och häng den på en vägg. Boden rymmer mer än man kan tro.

  Svårighet 1/4
 • En lyxig hundkoja

  En lyxig hundkoja

  16/04 Det tar bara ett par dagar att snickra en ordentlig hundkoja med veranda och isolerat golv!

  Svårighet 2/4
 • Världens enklaste skjul

  Världens enklaste skjul

  17/08 Det är lätt att bygga, priset blir överkomligt och resultatet riktigt snyggt. Och du kan bygga skjulet på endast några dagar.

  Svårighet 1/4
 • Gott om plats för alla redskap

  Gott om plats för alla redskap

  02/01 Christoffers fru ville ha mera plats för sina trädgårdsredskap, och själv drömde han om att kunna inreda den gamla boden till verkstad. Han lyckades uppfylla båda önskemålen när han byggde en bod vägg i vägg med den gamla. ...

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Redskapsbod med plats för allt
 • Redskapsbod med plats för allt
 • Redskapsbod med plats för allt
 • Redskapsbod med plats för allt

Svårighetsgrad

Svårighet 3/4

Beställ nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

Professionellt verktyg för alla

Professionellt verktyg för alla

Fler kategorier

Multidetektorn kan lokalisera strömförande kablar och metallrör i väggarna, mäta avstånd, yta ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss