Cookie- och Sekretesspolicy


Redskapsbod med plats för allt

Redskapsbod med plats för allt

Att bygga en redskapsbod kan väl inte vara så svårt? Nej, det är det inte, men det beror också på vilka ambitioner du har.

Lär dig hantverkarens bästa knep >>

Det finns enkla bodar i byggsats som är mycket billiga, men de bör du undvika. Visserligen levereras allt virke sågat, hyvlat och klart för montering, men virket är ofta så dåligt att du inte har en chans att justera måtten en aning om det skulle bli nödvändigt. Och du behöver inte köpa en lyxig friggebod som kostar mer än en 14-dagars lyxsemester i Thai- land på förstaklasshotell för hela familjen.

Den bästa lösningen är ofta att du bygger boden själv av lös- virke, som du själv har valt. Fördelen är att du lättare kan pla- nera in boden på tomten och att du lättare kan planera inred- ningen efter dina önskemål. Här fick vi t.ex. en bänkskiva lagd mellan fyra lodräta stolpar. Det tog vår snickare cirka 60 timmar att bygga boden, men du ska nog räkna med att det tar lite längre tid för dig. Å andra sidan får du en bod som du vill ha den, och som du vet är själv- gjort lika med välgjort. Mycket nöje med bygget!

Bli prenumerant på Gör Det Själv och få tillgång till alla projekt >>

Nya byggreglerFrån och med den 2 juli 2014 är det tillåtet att bygga ett max 25 kvadratmeter stort bostadshus som kan användas som permanentbostad, utan att behöva söka bygglov. Det kommer även bli tillåtet att bygga ut sitt hus med 15 kvadratmeter, bygga till två takkupor, eller inreda ytterligare en bostad i ett enbostadshus utan bygglov.


Läs mer på Boverkets webbplats

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
  • Redskapsbod med plats för allt
  • Redskapsbod med plats för allt
  • Redskapsbod med plats för allt
  • Redskapsbod med plats för allt

Svårighetsgrad

Svårighet 3/4

Beställ nyhetsbrev

Skriv in din e-postadress och klicka på "Beställ":

Professionellt verktyg för alla

Professionellt verktyg för alla

Fler kategorier

Multidetektorn kan lokalisera strömförande kablar och metallrör i väggarna, mäta avstånd, yta ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss