Cookie- och Sekretesspolicy


Val av plantor

Det är naturligtvis en smaksak vad du vill odla för plantor i ditt växthus. Men det är en bra idé att utnyttja utrymmet optimalt under säsongen.

Det kan du t ex göra genom att låta några av plantorna växa till sig inne och senare flytta ut dem när vädret blir mildrare. Här presenterar Lene ett brett sortiment av lämpliga växthusplantor och du kan se senare på dvd:n hur du ska odla de olika växterna.

Här ska både odlas olika sorters frukter och grönsaker, och dessutom flera olika spännande kryddörter. Utrymmet ska utnyttjas väl. Det ska även finnas plats för att få fart på sommarblommorna innan de planteras ut. Odlingarna i växthuset tillkommer periodvis.

Det har nu gått två veckor. Och det har kommit flera olika chiliplantor, en jordgubbsplanta, Gurkor,och flera olika sorters tomatplantor. En rad basilikaplantor och några curryörter har fått plats på hyllan. Och det tillkommer hela tiden flera kryddörter och olika sorters bladgrönt.

Några växter står i krukor så att de lätt kan flyttas ut, och andra är planterade i jorden – och ytterligare några står i odlingssäckarna.

Relaterade artiklar

 • VÄXTHUS: Sticklingar

  VÄXTHUS: Sticklingar

  31/10 VIDEO: När växtsäsongen kommit igång ordentligt och växthusets kryddörter har gott om nya, friska årsskott kan du överväga att ta sticklingar så att du kan få flera av dina favoritplantor.

 • VÄXTHUS: Växtrelaterade skador

  VÄXTHUS: Växtrelaterade skador

  31/10 VIDEO: Det är inte bara skadedjur och svampsporer som kan förstöra skördeglädjen i växthuset. Framför allt tomatplantorna kan du råka ut för skador som uppstår medan plantan växer. Ofta upptäcker du det först när det börjar ...

 • VÄXTHUS: Svampsjukdomar

  VÄXTHUS: Svampsjukdomar

  31/10 VIDEO: Ett bra klimat i växthuset förebygger många svampangrepp. För att undvika svamp är det väldigt viktigt att vädra ordentligt. Många svampar trivs nämligen bra och förökar sig i hög luftfuktighet. Men det är svårt att ...

 • VÄXTHUS: Rätt temperatur

  VÄXTHUS: Rätt temperatur

  31/10 VIDEO: En termometer är oumbärlig i växthuset. I början av säsongen är det viktigt att det är tillräckligt varmt och senare är det lika viktigt att plantorna inte får det för varmt.

 • VÄXTHUS: Vatten och näring

  VÄXTHUS: Vatten och näring

  31/10 VIDEO: För att nå framgång med plantorna i växthuset måste du naturligtvis se till så att de får tillräckligt med vatten och näring. I varmare perioder får du räkna med att vattna minst en gång om dagen – beroende på hur du ...

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Vilseledande reklam om isolering

http://gds.se/isolering/tillaggsisolering-effe ...

Liten riktigt slim hylla ovanför sängen

tjena jag har en LG Music Flow H7 som jag ...

värme...

vilken värme är bäst i en stuga, 30 kvm + 10 kvm

Förvaring under trapp

Såg ett klipp på facebook där var det en som ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss