Cookie- och Sekretesspolicy


Välj rätt växter

Alla plantor i Birgits rabatt tål att stå fritt utan krav på lä. Och alla plantor är friska och robusta arter som trivs bra i fullt solsken.

Alla plantor i Birgits rabatt tål att stå fritt utan krav på lä. Och alla plantor är friska och robusta arter som trivs bra i fullt solsken. För att bättre se hur plantorna utvecklas under säsongen spolar vi fram till blomstringsperioden.

Birgit har valt plantor som håller rabatten levande under hela säsongen. Ögat ska hela tiden kunna gå på upptäcksfärd, både nertill och upptill. Ett storblommigt blickfång, glesare blomblad och ett naturligt drag i form av gräs.

De storblommiga plantorna i rabatten är pioner (Paeonia), dagliljor (Hemerocallis) och olika sorters solhatt (Echinacea). Som högväxande växter har Birgit valt pilört (Persicaria), pimpineller (Sanguisorba) og kransveronika (Veronicastrum virginicum).

Två grupper av solbrud (Helenium) ger fyllighet och växer fint ihop med de senblommande astrarna (Aster).

Olika flox (Phlox) förlänger blomstringssäsongen och tillsammans med naturgräsen och de sena astrarna med åren stöttar de upp pionerna, som tyngs ner av överdådiga blommor i juni.Salvian ”Mainacht” omger rabatten tillsammans med olika nävor (Geranium Rosemoor + Rebecca Moss), som täcker marken väl.

Rabatten har två höjdpunkter vad gäller blomning. I juni, när pioner, perenn salvia och nävor pryder den. Och igen i augusti/september när olika grässorter, pimpineller och solbrud tar över scenen. Det blommar även andra tider, men inte lika kraftigt.

Relaterade artiklar

 • INRED TRÄDGÅRDEN: Plantering

  INRED TRÄDGÅRDEN: Plantering

  06/10 VIDEO: Plattor och stenar ligger på plats och Jane har kommit för att visa Jesper hur hon tänkt sig att växterna ska planteras. De går igenom planteringsplanerna tills de är överens om var växterna ska placeras i rabatterna.

 • INRED TRÄDGÅRDEN: Planturval

  INRED TRÄDGÅRDEN: Planturval

  06/10 VIDEO: När du ska till att välja plantor rekommenderar trädgårdsarkitekten att du läser på. Antingen i vanliga trädgårdsböcker eller på Internet, eller bägge delar.

 • KRUKOR: Långtidsbevattning av krukor

  KRUKOR: Långtidsbevattning av krukor

  06/10 VIDEO: Om du ska nyplantera en kruka kan du i förväg underlätta framtida bevattnig med hjälp av en vattentank. Den här modellen fungerar med hjälp av så kallad kapillärbevattning.

 • KRUKOR: Jord

  KRUKOR: Jord

  06/10 VIDEO: När du ska plantera dina krukor gäller det att vara noga när man väljer jord. Det är stor skillnad på olika jordtyper och på vad olika plantor kräver. De flesta sorters krukjord som finns till salu passar bra till dina ...

 • KRUKOR: Olika krukor

  KRUKOR: Olika krukor

  06/10 VIDEO: En krukträdgård kan byggas upp av nästan vilka behållare som helst. Bara de kan inrymma jord, tål vatten och kan dräneras, så att inte plantan drunknar och jorden inte blir sur. Både byggvaruhus, trädgårdscentra och ...

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss