Cookie- och Sekretesspolicy


Utekök med praktisk stenklädd bänk

Genom att bygga detta eleganta utekök lyfter du nivån på matlagningen i det fria flera steg. Alla middagar lagas på klotgrillen och tillbehören finns i uteköket.

Utekök med praktisk stenklädd bänk

Matlagning i det fria är livskvalitet och om du reserverar en helg för att bygga detta utekök så belönas du i flera år genom att få mera tid för andra saker.

I stället för att förbereda familjens grillkväll i köket medan kött och fisk grillas på terrassen, flyttar du ut förberedelser, matlagning och diskning i det fria.

Du behöver ju strängt taget inte ta in grönsakerna. Hämta dem i kökslandet, skölj dem under rinnande vatten i uteköket och fixa ihop en läcker sallad på köksbänken, som har klätts med slitstarka klinker. Och medan du arbetar i uteköket kan du lätt kolla grillen och det du har lagt i den.

Köket har allt – också plats för redskap på sidorna och på den bakre väggen utöver hyllorna. Du kan ev. komplettera grillen med en elplatta, miniugn eller gaslåga.

Det får gärna vara lite primitivt när du endast har rinnande kallt vatten. Men det är lätt att koppla en slang mellan kranen och en tappkran på huset.

Tänk dock på att använda specialslang eller undvik att dricka vattnet. Det duger dock fint till sköljning. Avloppet är också primitivt: ett rör från disklådan till en slang, som du kan leda till en rabatt.

Bänkskivan i uteköket har klätts med stora klinker som både är snygga och otroligt tåliga. Klinkern läggs löst i en fals längs bänken. Disklådan byggs in i en plywoodskiva som läggs i en egen fals. Skruvar du fast skivan stabiliserar du köksbänken.

Även om det är lätt att bygga köket så har det en fin finish och snygga fogar. Här har köket målats svart som klinkern. Vilken färg föredrar du?

Relaterade artiklar

 • Bygg ett GENIALT utekök

  Bygg ett GENIALT utekök

  11/08 Här får du en beskrivning av ett utekök som kan användas året runt. Med underskåp och bänkskiva av betong behöver du inte tänka på vinterförvaring.

  Svårighet 3/4
 • Baka pizza i din egen stenugn

  Baka pizza i din egen stenugn

  12/06 Den läckra doften av nybakad pizza sprider sig från stenugnen på terrassen medan familjen samlas. Visst låter det frestande och härligt? Bygg då denna genuina stenugn som skapar värme och trivsel även när pizzorna har ätits.

  Svårighet 4/4
 • Bygg din egen ELDSTAD av plåt!

  Bygg din egen ELDSTAD av plåt!

  02/05 Finns det något mysigare än att sitta vid en brasa en skön sommarkväll? Och om du har brasan i en tipi håller du koll på både gnistor och värme.

  Svårighet 1/4
 • 5 TIPS: Bygg ett utekök

  5 TIPS: Bygg ett utekök

  25/04 Det behöver inte vara dyrt eller svårt att bygga ditt eget utekök. Gör Det Självs läsare har flera bra förslag på smarta lösningar. Låt dig inspireras!

 • VIDEO: Pumpa med sticksåg och borrmaskin

  VIDEO: Pumpa med sticksåg och borrmaskin

  27/10 Du behöver inte lägga flera timmar med knivar, skedar och designredskap när du ska göra din pumpalykta till Halloween. Se här hur du fixar det med RIKTIGA verktyg.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Utekök med praktisk stenklädd bänk
 • Utekök med praktisk stenklädd bänk
 • Utekök med praktisk stenklädd bänk

Svårighetsgrad

Svårighet 3/4

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss