Cookie- och Sekretesspolicy


Sprutmåla staketet

Det tar för lång tid att måla staketet med en pensel. Använd i stället en sprutpistol. Men innan du går igång är det viktigt att köpa färg eller träskyddsmedel som kan användas till sprutmålning.

Du kan självklart också förtunna vanlig målarfärg eller vanligt träskydd. Det följer med tillbehör och blandningsschema till många sprutpistoler. Men det ska vara tunt blandat. Vattenbaserade färger ska självklart förtunnas med vatten, medan oljebaserade ska förtunnas med terpentin.

Täck av ordentligt innan du börjar spruta. Målarfärgen sprider sig längre än man väntar sig. Även om du målar utomhus ska du bära andningsmask och det räcker inte med en pappersmask. Ett bra andningsskydd får man för mellan 200 och 300 kronor.

Det viktigaste vid sprutmålning är att inte lägga på för tjocka lager, vilket lätt händer om du står för nära. De olika sprutpistolerna skiljer sig åt ganska mycket så man kan inte ge någon generell rekommendation på avståndet. Följ tillverkarens anvisningar och rör pistolen i långa mjuka rörelser. Räkna inte med att färgen täcker efter första omgången.

I stället för att försöka få på mer är det bättre att vänta och låta det första lagret torka innan man lägger på nästa. Det tar ju inte lång tid att ge staketet ett lager till och resultatet blir mycket snyggare.

Relaterade artiklar

 • Staket av armeringsjärn

  Staket av armeringsjärn

  18/08 VIDEO: Det är lite rörigt nere i trädgården, så för att dölja redskapen ska vi bygga ett litet staket där det kan klättra några vackra växter.

 • Snabbt staket med H-stolpar

  Snabbt staket med H-stolpar

  18/08 VIDEO: Det enklaste sättet att bygga ett staket är att använda H-stolpar. I det här exemplet är stolparna av 97x97 mm tryckimpregnerat furuträ.

 • Nytt staket med breda och smala spjälor

  Nytt staket med breda och smala spjälor

  18/08 VIDEO: Här fanns det tidigare ett staket och en grind, men bägge delar blev med tiden så ruttna att alltihop måste bytas ut. Dock inte stolparna, som är av tryckimpregnerat furu.

 • Nytt staket med breda och smala spjälor

  Nytt staket med breda och smala spjälor

  18/08 VIDEO: Här fanns det tidigare ett staket och en grind, men bägge delar blev med tiden så ruttna att alltihop måste bytas ut. Dock inte stolparna, som är av tryckimpregnerat furu.

 • Staket av ramverk

  Staket av ramverk

  17/08 VIDEO: Här ska hantverkaren visa hur man tillverkar ett staket i kvadratiska ramar. Han har valt att lägga i 20x125 mm icke-impregnerade plankor i vinkel i ramen.

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss