Cookie- och Sekretesspolicy


Högbäddar

En högbädd kan vara ett mycket praktiskt alternativ till en vanlig rabatt i köksträdgården. Och du behöver inte själv gå igång med att spika och såga.

Den enklaste och snabbast lösningen är att köpa färdiga ramar i moduler, som kan monteras mycket snabbt. Rent visuellt är en högbädd med och varierar trädgårdsupplevelsen.

Du får en klar avgränsning av rabatten som gör det lätt för hela familjen att överblicka den odlade ytan, och var man kan röra sig. En högbädd till köksträdgården bör inte vara bredare än att du enkelt kommer till att arbeta med växterna från alla sidor.

Högbäddarna i Mettes köksträdgård är av olika storlek. Högbäddarna är egentligen moduluppbyggda ramar som kan sättas ihop på en mängd olika sätt. Allt efter önskemål. Du kan välja mellan ramar i galvaniserat järn som behåller sin stålgrå yta, eller av järn, som med tiden får en vacker rostig yta.

Alla moduler är 25 cm höga.Har du ont om utrymme eller bara vill få upp rabatten lite kan du enkelt bygga modulerna ovanpå varandra. Eller låt fantasin skena och låt din egen kreativitet tillsammans med resten av trädgårdens inredning bestämma formen.

Det är mycket enkelt att foga ihop modulerna. Varje hörn är försett med kopplingsbeslag som bara fogas samman med varandra. Man behöver inga verktyg.

När du fogar ihop ramen till högbädden kan du eventuellt gräva en liten ränna, som här, för att sidorna ska sitta fast bättre. Nu återstår bara att fylla ramen med bra och näringsrik jord.Så är allt klart för att odla allt från örtkryddor till morötter.

Relaterade artiklar

 • GÖR SÅ HÄR: Bygg en snigelsäker högbädd

  GÖR SÅ HÄR: Bygg en snigelsäker högbädd

  29/08 Den här högbädden kan allt: Hålla din örtträdgård fri från ogräs, hålla borta sniglar och fåglar och hålla i många år. Och så är den superenkel att bygga.

  Svårighet 1/4
 • En högbädd i byggsats

  En högbädd i byggsats

  18/08 VIDEO: Här visar hantverkaren hur du enkelt bygger en upphöjd planteringsbädd, som kan sättas ihop och plockas isär på några få minuter. Man behöver varken beslag, spikar eller skruvar för att sätta ihop den.

 • Bygga en högbädd

  Bygga en högbädd

  08/07 VIDEO: I det här kapitlet visar trädgårdsanläggaren hur man bygger en högbädd av robiniaträ och lägger gångplattor runt bädden. Du lär dig att sätta av mått till bädden, samt hur du bygger upp ett stabilt fundament, som också ...

 • Vilken jord i högbädden?

  Vilken jord i högbädden?

  24/06 Jag ska göra en högbädd i trä, men vilken sorts jord ska jag använda? Högbädden saknar botten och därför kommer väl rötterna att söka sig ner till marken?

 • Från jordhög till fin rabatt

  Från jordhög till fin rabatt

  29/04 Det räckte med en helg för att förvandla en jordhög med långt vildvuxet gräs och ett par enstaka blommor till en vacker rabatt.

  Svårighet 1/4

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Vedklyv

Vilket Elverk måste jag ha för att driva en ...

Varför är det så svårt att få tag på furu?

Varför har bygghandeln nästan bara gran och ...

Var köper jag varor?

Hej, jag tycker att en del gds-projekter ser ...

Ensidigt om lättbetong

GDS har just lagt ut en artikel om hur bra ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss