Cookie- och Sekretesspolicy


Läsarnas snygga sopkärlsskjul

Ett sopkärl är inte direkt dekorativt på tomten. Här får du en massa snygga förslag från Gör Det Självs läsare på hur man snyggt, praktiskt och uppfinningsrikt kan dölja sopkärlet.

Alla de här snygga förslagen på hur du kan dölja ditt sopkärl skickades in i samband med en tävling i Gör Det Själv under 2015. Se vinnarna av tävlingen här: VINNARNA: De snyggaste sopkärlsskjulen


Fler smarta sopkärlsskjul


Vårt sopkärlsskjul skulle passa till husets mahognyfönster. Så jag byggde det i lärkträ, som jag sedan strök med linolja med ett brunt pigment.
H. Jensen
Vår "lokala" återvinningsstation rymmer själva sopkärlet + fyra sopsäckar – till papp, papper, glas och förpackningar med pant.

Locket har ett undertak, så att det inte regnar ned i säckarna. Sopkärlets lock har en mekanism, så att det öppnas automatiskt när skjulets lock öppnas.
S. SvendsenDet här sopkärlshuset har fungerat i många år. Det finns speciella platser för allt under ett tak – också de plastsäckar som bara sätts ut en gång i månaden.
R. ØlstadDet här sopkärlsskjulet byggdes förra sommaren på min svärfars bakgård.
N. UschanoffDen främre väggen på mitt sopkärlsskjul har gångjärn och hålls på plats med magneter. Själv sopkärlets lock följer – med hjälp av krokar och en metallkedja – med när "väggen" öppnas.
R. Rantanen50 x 50 mm stolpar, panelväggar, takpapp och bitar av rundstav tillsågade av ett kvastskaft – det är huvudingredienserna i det här sopkärlsskjulet.
T.M. Okkonen
Sopkärlsskjulet är byggt som en integrerad del av staketet. Men grinden är höjd över marken, så att det går att öppna den även när det är mycket snö.
J. RantinojaDet här sopkärlsskjulet är byggt så att det passar in med övriga byggnader på tomten. Skjulet är byggt på punktfundament av betong och väggarna består av brädor med spont och not. Taket är gjort av plywood klätt med takpapp.
M. LehtinenHela det här sopkärlsskjulet är byggt av återvunnet material.
M. VelinMitt sopkärlsskjul är 1,9 meter högt, 75 cm brett och 80 cm djupt. Det är byggt av två dimensioner trä (45 x 70 mm och 48 x 48 mm). Botten och väggarna är gjorda av 6 mm plywood och allt är målat i samma färg.
J.P KulosaariDet här enkla sopkärlsskjulet är byggt så att det passar in i omgivningen när det gäller form, material och färgval. Stenläggningen under skjulet består av röda cementplattor.
R. MykräHär finns det plats för två hinkar + det lösa. Alla sidor och själva locket är gjort som en luftig gallerkonstruktion, så att den dåliga lukten lätt försvinner. I taket har vi satt ledljus, så att det är lätt att hitta rätt i mörker också.
J. SalonenI somras byggde jag det här snygga sopkärlsskjulet. Dekorationen i taket gjorde jag med sticksåg och en hålborr i borrmaskinen.
J. JohanssonMitt sopkärlsskjul har handtag av "ihåliga" björkgrenar som jag har hittat. Min plan var att sätta ett hjärta på dörren. Men det satte min sambo stopp för, av rädsla för att folk skulle missuppfatta dess funktion.
S. FagerstedtMitt sopkärlsskjul är byggt med inspiration från en byggbeskrivning från Gör Det Själv. Men jag har modifierat locket, så att man slipper hålla uppe det när man ska kasta avfallspåsar. "Hållaren" består helt enkelt av ett par lister.
K. BernströmVårt sopkärlsskjul har sidor som består av galler, så att det inte uppstår dålig lukt. Locket, som vi har dekorerat efter bästa förmåga, är uppdelat i två delar, så att det är enkelt att komma åt sopkärlen.
R. Pirttikangas

Relaterade artiklar

 • Gör snyggt hus åt soporna

  Gör snyggt hus åt soporna

  10/05 Stora soptunnor i hårdplast är inte så dekorativa. Vill du dölja dem kan du hämta en enkel beskrivning till ett snyggt gömställe här.

  Svårighet 2/4
 • VINNARE: Det bästa sopskjulet

  VINNARE: Det bästa sopskjulet

  11/03 Tusen TACK till alla er som har gett era förslag om hur det fula sopkärlet kan döljas. Se vinnarprojektet och alla andra snygga bidrag här!

 • Dölj sopkärlet i ett snyggt skåp

  Dölj sopkärlet i ett snyggt skåp

  19/03 Har du någon gång sett ett snyggt sopkärl? Det har inte vi så därför presenterar vi ett enkelt men elegant skåp som döljer det fula kärlet.

  Svårighet 2/4
 • Tio snygga trädgårdstrappor

  Tio snygga trädgårdstrappor

  06/07 Med rätt anläggningsteknik kan du bygga många snygga utomhustrappor själv. Här får du tio fina tips!

  Svårighet 3/4
 • Bygg ett praktiskt planteringsbord

  Bygg ett praktiskt planteringsbord

  06/07 Ska växterna planteras om i krukor så är detta planteringsbord perfekt. Det har en bra arbetshöjd, tål jord och smuts och är lätt att bygga. Smart!

  Svårighet 2/4

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Angående sot på braskaminens glasluckor

Hej! Här kommer ett supertips. Igensotade ...

Förråd till brädor o plankr

Efter en del byggande blir det en del plankor ...

Arkivet

Lite frågor och synpunkter på arkivet. 1. ...

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss