Cookie- och Sekretesspolicy


Skydda mot hungriga fåglar.

Även om fågelsång och duvors kuttrande kan vara ganska trevliga ljud i naturen, kan samma djur vara något av en plåga i köksträdgården.

Så snart vår kameraman visade sig, försvann fåglarna tillfälligt. Men i Mettes köksträdgård har duvorna och andra fåglar alltid haft väldigt svårt att lämna ärtplantorna i fred.

Av den första omgången ärtor som hon sådde i köksträdgården har nästan inga grott. Hon förmodar att det är duvorna som har ätit upp ärtorna. Därför tar hon till sina knep när det är dags för den andra omgången.

Ärtorna sås lite djupare den här gången. Duvorna har ju bevisat att de kan hitta dem även om själva ärtorna ännu inte har kommit upp ur jorden. Och eftersom det samtidigt har blivit varmare i luften, sker också en större avdunstning ur jorden.

Därför försöker Mette med en alternativ täckningsmetod. Eftersom det är högsäsong för rabarber, hämtar hon enkelt dagens skörd av stjälkar. Bladen lägger hon ovanpå den nysådda ärtraden.

Rabarberbladen håller nu både kvar fukten, och samtidigt får duvorna svårare att komma åt de nysådda ärtorna. Om du besväras av sniglar i köksträdgården är det dock ingen bra idé.

Sniglarna gömmer sig nämligen gärna under bladen om dagen och sniglar äter också gärna ärtor. Så snart ärtplantorna sticker upp ur jorden, ska rabarberbladen tas bort.

Mette kommer att bli tvungen att genast sätta över fågelnät för att undgå de ivriga fåglarna. När plantorna har nått en höjd av 20-30 centimeter, är de inte längre intressanta för fåglarna, och då finns det ingen anledning att täcka över ärtorna längre.

Relaterade artiklar

 • CHECKLISTA: Vinterklar trädgård

  CHECKLISTA: Vinterklar trädgård

  14/10 Om du "stänger ned trädgården" innan vintern slipper du en massa hårt arbete i vår. Gräset kommer att kräva mindre vård och ogräset får aldrig en chans!

 • INRED TRÄDGÅRDEN: Sten till gångar och terrasser

  INRED TRÄDGÅRDEN: Sten till gångar och terrasser

  06/10 VIDEO: Två sorters stenar ska sättas i trädgården. Den återkommande är den gulaktiga markstenen, som används till alla gångar. Men för att bryta av mot den ytan har Jane valt att använda svarta 30x30 cm plattor till terrassen ...

 • INRED TRÄDGÅRDEN: Ett väldränerat underlag

  INRED TRÄDGÅRDEN: Ett väldränerat underlag

  06/10 VIDEO: Om du vill att dina trädgårdsplattor ska ligga plant och snyggt måste du göra ett ordentligt förarbete. Jesper gräver gott och väl 16 cm under snörena där det ska ligga plattor. Kom ihåg att snörena anger sluthöjden, så ...

 • INRED TRÄDGÅRDEN: Markering

  INRED TRÄDGÅRDEN: Markering

  06/10 VIDEO: Innan själva anläggningsarbetet börjar är det viktigt att man markerar precis var alla delar av trädgården ska ligga. Trädgårdsanläggaren markerar upp hela trädgården med snören som spänns mellan stålpinnar. På så vis ...

 • INRED TRÄDGÅRDEN: Förberedelser

  INRED TRÄDGÅRDEN: Förberedelser

  06/10 VIDEO: Innan anläggningsarbetet kan börja ska den gamla trädgården rensas. Det kan bli ett omfattande arbete och även här i Mortens lilla förträdgård är det mycket att göra. Det är bara att sätta igång och ta en bit i taget.

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss