Cookie- och Sekretesspolicy


Skydda mot hungriga fåglar.

Även om fågelsång och duvors kuttrande kan vara ganska trevliga ljud i naturen, kan samma djur vara något av en plåga i köksträdgården.

Så snart vår kameraman visade sig, försvann fåglarna tillfälligt. Men i Mettes köksträdgård har duvorna och andra fåglar alltid haft väldigt svårt att lämna ärtplantorna i fred.

Av den första omgången ärtor som hon sådde i köksträdgården har nästan inga grott. Hon förmodar att det är duvorna som har ätit upp ärtorna. Därför tar hon till sina knep när det är dags för den andra omgången.

Ärtorna sås lite djupare den här gången. Duvorna har ju bevisat att de kan hitta dem även om själva ärtorna ännu inte har kommit upp ur jorden. Och eftersom det samtidigt har blivit varmare i luften, sker också en större avdunstning ur jorden.

Därför försöker Mette med en alternativ täckningsmetod. Eftersom det är högsäsong för rabarber, hämtar hon enkelt dagens skörd av stjälkar. Bladen lägger hon ovanpå den nysådda ärtraden.

Rabarberbladen håller nu både kvar fukten, och samtidigt får duvorna svårare att komma åt de nysådda ärtorna. Om du besväras av sniglar i köksträdgården är det dock ingen bra idé.

Sniglarna gömmer sig nämligen gärna under bladen om dagen och sniglar äter också gärna ärtor. Så snart ärtplantorna sticker upp ur jorden, ska rabarberbladen tas bort.

Mette kommer att bli tvungen att genast sätta över fågelnät för att undgå de ivriga fåglarna. När plantorna har nått en höjd av 20-30 centimeter, är de inte längre intressanta för fåglarna, och då finns det ingen anledning att täcka över ärtorna längre.

Relaterade artiklar

 • VATTEN I TRÄDGÅRDEN 6: Lövnät

  VATTEN I TRÄDGÅRDEN 6: Lövnät

  21/11 VIDEO: När hösten närmar sig är det en bra idé att investera i ett nät till dammen. Nätet kan fånga upp trädens blad innan de hamnar i vattnet.

 • VATTEN I TRÄDGÅRDEN 5: Färdiga dammar och gummiduk

  VATTEN I TRÄDGÅRDEN 5: Färdiga dammar och gummiduk

  21/11 VIDEO: När du anlägger en damm i trädgården finns det olika sätt att ta sig an uppgiften. Vill du snabbt och enkelt anlägga en damm i trädgården kan en formgjuten damm vara lösningen för dig.

 • VATTEN I TRÄDGÅRDEN 4: Vattentester

  VATTEN I TRÄDGÅRDEN 4: Vattentester

  21/11 VIDEO: Det är viktigt att du inför varje ny säsong kontrollerar kvaliteten på ditt dammvatten så att du kan vara säker på att både växter och fiskar har de optimala levnadsförhållandena.

 • VATTEN I TRÄDGÅRDEN 2: Solid Marker, krita-tusch

  VATTEN I TRÄDGÅRDEN 2: Solid Marker, krita-tusch

  21/11 VIDEO: När du arbetar med folien till din damm är det emellanåt nödvändigt att göra markeringar på den. Då är det bra att köpa en sorts märkpenna, en så kallad Solid Marker. Den finns både i som krita och i en nyare tuschvariant.

 • VATTEN I TRÄDGÅRDEN 5: Markera dammen

  VATTEN I TRÄDGÅRDEN 5: Markera dammen

  21/11 VIDEO: Innan du påbörjar grävarbetet i din trädgård är det viktigt att du har gjort en exakt bedömning av hålets dimension och placering.

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Handöverfräs!

I Er artikel "Bygg läckra saker i trä" skhiver ...

skohylla

En skohylla med borst som visas i senaste ...

Starta dammsugaren automatiskt vid start av slipmaskin

I er bokserien "Ditt Hus" boken ...

Vilseledande reklam om isolering

http://gds.se/isolering/tillaggsisolering-effe ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss