Cookie- och Sekretesspolicy


Behov

Vem, vad och var är ett par viktiga frågor som måste besvaras när man avgör vilka behov en trädgård ska uppfylla. Vem ska använda trädgården? Är det barnen med lekkamrater, husdjur som exempelvis hundra och katter eller är det tvåsamhetens frid och ro som ska avnjutas i trädgården.

Vad ska trädgården användas till? Behövs det utrymme för avslappning och solbad, till blomplockning och grönsaksodling eller ska det finnas ett växthus där? Slutligen avgör trädgårdens belägenhet hur man inrättar den.

Det behövs lä och sittplatser i både sol och skugga. Välj också vilket slags trädgårdsmänniska du vill vara i din nya trädgård. Vill du helst av allt njuta och använda minimalt med tid på underhåll, så är det viktigt med enkla, marktäckande plantor.

I andra änden av skalan finns trädgårdsentusiasten, som älskar att lägga flera timmar om dagen i trädgården. En trädgård kan kort sagt uppfylla oändligt många olika behov. Därför är det viktigt att du från första början räknar ut vilka behov just din trädgård ska täcka in.

Då blir det lättare att skräddarsy trädgården just för dig och din vardag.I dag är denna förträdgård en salig blandning av buskar, klängrosor, lite gräs och en rabatt mellan gångplattorna och huset. Trots de många soltimmarna används knappt förträdgården i sin nuvarande sättning.

Det finns både stora och små barn i familjen, så det behövs plats för alla. Bollspel, bad, och eldning hänvisas dock till resten av trädgården.

Den nya trädgården ska därför både ha blommande rabatter, en plats där man kan avnjuta en kopp kaffe och så ska den skärmas av med en häck som både ger lä och förhindrar insyn.

Relaterade artiklar

 • BLOMMOR: Frögroning av luktärter

  BLOMMOR: Frögroning av luktärter

  27/10 VIDEO: De är så vackra, de klättrande och väldoftande luktärterna! Det är inte konstigt att de blivit ett ”måste” bland sommarblommorna för många trädgårdsodlare. Men det kan tyvärr vara ganska svårt att få dem att gro, bland ...

 • INRED TRÄDGÅRDEN: Gör en cirkel av kullersten

  INRED TRÄDGÅRDEN: Gör en cirkel av kullersten

  26/10 VIDEO: På det här lilla sandområdet ska trädgårdsanläggaren Jesper anlägga en cirkelformad eldplats av kullerstenar. Den ska vara 80 cm i diameter.

 • INRED TRÄDGÅRDEN: Sätt gatstenar med smala och breda fogar

  INRED TRÄDGÅRDEN: Sätt gatstenar med smala och breda fogar

  26/10 VIDEO: Gatstenar av granit är ett bra val till alla sorters beläggning i trädgården. Stenarna kan sättas i många olika mönster och du kan också variera fogbredderna. Gör du fogen tillräckligt bred kan också mindre växter som ...

 • CHECKLISTA: Vinterklar trädgård

  CHECKLISTA: Vinterklar trädgård

  14/10 Om du "stänger ned trädgården" innan vintern slipper du en massa hårt arbete i vår. Gräset kommer att kräva mindre vård och ogräset får aldrig en chans!

 • INRED TRÄDGÅRDEN: Sten till gångar och terrasser

  INRED TRÄDGÅRDEN: Sten till gångar och terrasser

  06/10 VIDEO: Två sorters stenar ska sättas i trädgården. Den återkommande är den gulaktiga markstenen, som används till alla gångar. Men för att bryta av mot den ytan har Jane valt att använda svarta 30x30 cm plattor till terrassen ...

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss