Cookie- och Sekretesspolicy


Behov

Vem, vad och var är ett par viktiga frågor som måste besvaras när man avgör vilka behov en trädgård ska uppfylla. Vem ska använda trädgården? Är det barnen med lekkamrater, husdjur som exempelvis hundra och katter eller är det tvåsamhetens frid och ro som ska avnjutas i trädgården.

Vad ska trädgården användas till? Behövs det utrymme för avslappning och solbad, till blomplockning och grönsaksodling eller ska det finnas ett växthus där? Slutligen avgör trädgårdens belägenhet hur man inrättar den.

Det behövs lä och sittplatser i både sol och skugga. Välj också vilket slags trädgårdsmänniska du vill vara i din nya trädgård. Vill du helst av allt njuta och använda minimalt med tid på underhåll, så är det viktigt med enkla, marktäckande plantor.

I andra änden av skalan finns trädgårdsentusiasten, som älskar att lägga flera timmar om dagen i trädgården. En trädgård kan kort sagt uppfylla oändligt många olika behov. Därför är det viktigt att du från första början räknar ut vilka behov just din trädgård ska täcka in.

Då blir det lättare att skräddarsy trädgården just för dig och din vardag.I dag är denna förträdgård en salig blandning av buskar, klängrosor, lite gräs och en rabatt mellan gångplattorna och huset. Trots de många soltimmarna används knappt förträdgården i sin nuvarande sättning.

Det finns både stora och små barn i familjen, så det behövs plats för alla. Bollspel, bad, och eldning hänvisas dock till resten av trädgården.

Den nya trädgården ska därför både ha blommande rabatter, en plats där man kan avnjuta en kopp kaffe och så ska den skärmas av med en häck som både ger lä och förhindrar insyn.

Relaterade artiklar

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Semester.. GDS hemsida (utlagda artiklar) verkar inte uppdateras..

Kan det stämma att bara en PDF-artikel lagts ...

Skruvdragare

Varför kommer inte min Skruvdragare????

Ångspärr om isoleringen är < 200mm i friggebod?

Läste i artikeln "Ångspärrar för dummies" att ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss