Cookie- och Sekretesspolicy


Behov

Vem, vad och var är ett par viktiga frågor som måste besvaras när man avgör vilka behov en trädgård ska uppfylla. Vem ska använda trädgården? Är det barnen med lekkamrater, husdjur som exempelvis hundra och katter eller är det tvåsamhetens frid och ro som ska avnjutas i trädgården.

Vad ska trädgården användas till? Behövs det utrymme för avslappning och solbad, till blomplockning och grönsaksodling eller ska det finnas ett växthus där? Slutligen avgör trädgårdens belägenhet hur man inrättar den.

Det behövs lä och sittplatser i både sol och skugga. Välj också vilket slags trädgårdsmänniska du vill vara i din nya trädgård. Vill du helst av allt njuta och använda minimalt med tid på underhåll, så är det viktigt med enkla, marktäckande plantor.

I andra änden av skalan finns trädgårdsentusiasten, som älskar att lägga flera timmar om dagen i trädgården. En trädgård kan kort sagt uppfylla oändligt många olika behov. Därför är det viktigt att du från första början räknar ut vilka behov just din trädgård ska täcka in.

Då blir det lättare att skräddarsy trädgården just för dig och din vardag.I dag är denna förträdgård en salig blandning av buskar, klängrosor, lite gräs och en rabatt mellan gångplattorna och huset. Trots de många soltimmarna används knappt förträdgården i sin nuvarande sättning.

Det finns både stora och små barn i familjen, så det behövs plats för alla. Bollspel, bad, och eldning hänvisas dock till resten av trädgården.

Den nya trädgården ska därför både ha blommande rabatter, en plats där man kan avnjuta en kopp kaffe och så ska den skärmas av med en häck som både ger lä och förhindrar insyn.

Relaterade artiklar

 • Mörda mördarsniglarna nu

  Mörda mördarsniglarna nu

  15/02 Ta kål på mördarsniglarna i tid och få större glädje av din köksträdgård.

 • VATTEN I TRÄDGÅRDEN 6: Lövnät

  VATTEN I TRÄDGÅRDEN 6: Lövnät

  21/11 VIDEO: När hösten närmar sig är det en bra idé att investera i ett nät till dammen. Nätet kan fånga upp trädens blad innan de hamnar i vattnet.

 • VATTEN I TRÄDGÅRDEN 5: Färdiga dammar och gummiduk

  VATTEN I TRÄDGÅRDEN 5: Färdiga dammar och gummiduk

  21/11 VIDEO: När du anlägger en damm i trädgården finns det olika sätt att ta sig an uppgiften. Vill du snabbt och enkelt anlägga en damm i trädgården kan en formgjuten damm vara lösningen för dig.

 • VATTEN I TRÄDGÅRDEN 4: Vattentester

  VATTEN I TRÄDGÅRDEN 4: Vattentester

  21/11 VIDEO: Det är viktigt att du inför varje ny säsong kontrollerar kvaliteten på ditt dammvatten så att du kan vara säker på att både växter och fiskar har de optimala levnadsförhållandena.

 • VATTEN I TRÄDGÅRDEN 2: Solid Marker, krita-tusch

  VATTEN I TRÄDGÅRDEN 2: Solid Marker, krita-tusch

  21/11 VIDEO: När du arbetar med folien till din damm är det emellanåt nödvändigt att göra markeringar på den. Då är det bra att köpa en sorts märkpenna, en så kallad Solid Marker. Den finns både i som krita och i en nyare tuschvariant.

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Vedklyv

Vilket Elverk måste jag ha för att driva en ...

Varför är det så svårt att få tag på furu?

Varför har bygghandeln nästan bara gran och ...

Var köper jag varor?

Hej, jag tycker att en del gds-projekter ser ...

Ensidigt om lättbetong

GDS har just lagt ut en artikel om hur bra ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss