Cookie- och Sekretesspolicy


Planering

Många av oss drömmer om att skapa en trädgård som blommar året runt. Och med god omtanke och planering kan det bli verklighet. Som alltid när det gäller trädgården ska du först och främst fundera över vilken typ av förhållande du kan erbjuda de växter och buskar som du skulle vilja ha.

Vilken sorts jord finns det? Är det sol eller skugga – eller båda delarna – i rabatten? Är det lä, eller ligger rabatten på ett blåsigt ställe? Slutligen är det också viktigt om det är ett torrt eller fuktigt område du ska plantera i.

Alla de här faktorerna har betydelse för växternas trivsel. När du har kommit fram till rabattens förutsättningar är de lättare att välja bland alla olika växter och buskar som finns – och de som verkligen skulle trivas i rabatten.

En rabatt som blommar året runt har som regel några höjdpunkter under växtsäsongen då det blommar som mest. Oftast är det under våren och sensommaren som du kan njuta av flest blommor.

Men det är möjligt att förlänga säsongen med olika buskar, perenner, lök- och knölväxter som blommor andra tider på säsongen, så att du slipper en period helt utan blommor.

Under de tider då blomningen inte är så överväldigande är det viktigt att du ser till så att det fortfarande finns något vackert att titta på, exempel varierande bladverk och olika sorters blad, och eventuellt också något vintergrönt som bevarar form och färg under den kalla årstiden.

Om du saknar något speciellt som blommar under en viss årstid så ta en tur på plantskolan och låt dig inspireras. Här kan du alltid finna några av årstidens blommande buskar och växter.

Relaterade artiklar

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Skruvdragare

Varför kommer inte min Skruvdragare????

Ångspärr om isoleringen är < 200mm i friggebod?

Läste i artikeln "Ångspärrar för dummies" att ...

Ventilation av luftspalt mellan väggar?

Jag ska bygga in en carport som binder samman ...

Betongprimer?

Betongprimerns funktion är åtminstone delvis ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss