Cookie- och Sekretesspolicy


Värm poolen med värmepump – spara upp till 80 procent av uppvärmningskostnaden

Sponsrad artikel.
Många drömmer om en egen pool på sommaren. Nu behöver den inte bli en alltför dyr historia! Värm upp poolen med din värmepump och spara mellan 65-80 procent av uppvärmningskostnaden.

Sommaren är här och tanken på att ta sig ett svalkande bad är lockande för många av oss. Att bygga en pool på tomten är en vanlig dröm som kostar en del – men det många oroar sig för är även uppvärmningskostnaderna.

Idag är det vanligt att värma upp sin pool med solfångare, men ett smartare och mer kostnadseffektivt sätt är att använda sin värmepump, säger Peter Lydén som är kommunikationsansvarig på CTC.
– Att värma poolen med värmepumpen innebär även att du kan bada i varmt vatten under kallare veckor eller regniga dagar.

Värmepumpen fungerar året runt
Allt du behöver göra är att ansluta en värmeväxlare som överför värmen från pump till pool.
– Du behöver ha ett vattenburet system för att det ska fungera. Har du ingen värmepump kan du installera en och hålla huset varmt på vintern och poolen på sommaren, säger Peter.
Nyfiken? Här kan du investera i en av CTC:s värmepumpar

Det finns en rad olika värmepumpar som rekommenderas för att värma både hus och pool. Luft-/vattenvärmepumpen CTC EcoAir510M utvinner värmen ur luften och ger ett högt utbyte under poolsäsongen. En luft-/vatten värmepump är enkel att installera och kräver inget större ingrepp i trädgården i och med att ingen kollektorslinga behövs.

Bergvärmepumpen CTC GSi 12 är ett bra alternativ till luft-/vattenvärmepumpen. Den ger samma höga utbyte under hela året eftersom att temperaturen är stabil i berggrunden. Solenergi lagras i grundvattnet och återanvänds med hjälp av en bergvärmepump.

Spara pengar med en värmepump
Jämfört med att värma upp en pool med elvärme sparar du i snitt 65-80 procent av uppvärmningskostnaden när du använder en värmepump. Uppvärmningstiden beror på många faktorer som poolens storlek, omgivande temperatur och värmeförluster, men man brukar räkna med att en normal-dimensionerad värmepump höjer temperaturen i vattnet med runt två till tre grader – per dag.
Läs mer om fördelarna med värmepump här

Bra med pooltäckning
När poolen är varm gäller det dock att lyckas behålla värmen.
– Då är det viktigt att ha en bra pooltäckning. Det finns så kallad lamelltäckning som ger bra isolering och man kan även använda ett transparent, skjutbart pooltak som fyller ungefär samma funktion som ett växthus, säger Peter.

Om du vill värma poolen med din befintliga värmepump eller har tänkt installera en ny värmepump så kontakta din närmaste CTC-återförsäljare så hjälper de dig med allt från dimensionering till installation.
Se vilken värmepump som passar dina behov bäst – här är hela sortimentet

Relaterade artiklar

 • Montera en värmepump

  18/07 VIDEO: En värmepump är ett effektivt sätt att värma upp sitt hem på. Värmepumpen fungerar enligt principerna för termisk energi – värmeväxling. Det innebär att pumpen utvinner värme från uteluften och tillför systemet gratis ...

 • 4 snygga små hus för din värmepump

  4 snygga små hus för din värmepump

  17/02 Den sparar energi, men vacker är den inte. Gör Det Självs läsare har effektivt gömt undan sina värmepumpar. Se de fyra snygga förslagen på värmepumphus här.

 • Få gratis värme på övervåningen

  Få gratis värme på övervåningen

  15/02 Värme stiger uppåt. Utnyttja detta och låt den komma upp på övervåningen och sprida sig. Det tar bara ett par timmar att skaffa gratis värme.

 • Välj den billigaste värmen till DITT hus

  Välj den billigaste värmen till DITT hus

  15/02 Har du olje- eller naturgaspanna? Då finns det fem billigare alternativ, till exempel jordvärme och värmepump. Läs allt om hur de fungerar här!

 • Kan jag fjärrstyra min värme?

  Kan jag fjärrstyra min värme?

  08/12 Jag har en stor villa med många rum och drömmer om att kunna fjärrstyra värmen. Vet ni vilka möjligheter som finns?

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss