Cookie- och Sekretesspolicy


Spara på värmen med trådlösa termostater

Byt ut dina gamla radiatortermostater mot de senaste från Danfoss, och spara upp till 23 procent på värmeräkningen. Du kan dessutom fjärrstyra dem från din smartphone eller läsplatta, oavsett var du befinner dig!

Danfoss trådlösa termostater
De trådlösa termostaterna kan styras från en (helt gratis) app på din smartmobil eller surfplatta.

Danfoss trådlösa termostater gör det inte bara lättare att styra temperaturen i hemmet. Producenten lovar också att du kommer att spara upp till 23 procent i värmekostnader varje år med de smarta termostaterna.

Styr elementen mer effektivt

Den grundläggande idén bakom de nya termostaterna, Danfoss Living Connect, är att vi ska styra radiatorerna mer effektivt. Jämfört med gamla termostater där temperaturen ställs in manuellt när det blir för kallt eller varmt, men som vi oftast bara låter vara, ska Living Connect kopplas till ditt trådlösa nätverk där den medföljande fjärrstyrningen sedan styr temperaturen.

Sänk temperaturen under arbetstiden

Dina radiatorer kan exempelvis ställas in så att temperaturen sänks när du går till jobbet klockan åtta på morgonen, och höjs igen när du kommer hem. De nya termostaterna kan även ställas i ett strypt läge, när du t.ex. är på semester.

Det smartaste av allt är att du alltid kan dra upp din smartmobil ur fickan, logga in på fjärrstyrningen där hemma och justera uppvärmningsplanen, om du skulle vilja komma hem ett par dagar senare. Med andra ord kan Danfoss toppmoderna termostater även styras från en app (helt gratis) på din smartmobil eller surfplatta.

LÄS MER: Hur fungerar en termostat?

Fungerar med alla radiatorer

Danfoss Living Connect kan beställas på Internet. Sök på “Danfoss Living Connect” i Google, så dyker ett flertal erbjudanden upp.

Vi beställde ett startpaket med tre trådlösa termostater och en styrenhet, och priset hamnade på 4 495 kronor inkl. frakt. En utgift, som Danfoss lovar ska vara intjänad inom loppet av de första åren. Om behovet skulle uppstå, kan det köpas till fler termostater, som kostar runt 500 kronor styck.

VIKTIGT: Undersök dina gamla termostater

Termostaterna fungerar med alla slags vattenburna radiatorer. Men om dina gamla termostater är fastsatta med spännband måste du se till att beställa termostater med tillhörande adaptrar. Vi hittade adaptrar för runt 100 kronor styck. Om du skulle vilja koppla din golvvärme till Living Connect, behöver du även investera i kontrollpanelen HC-Golv-värmemaster. Den hittade vi på nätet för 2 500 kronor.

Ladda ned hela artikeln och hämta en steg-för-steg-beskrivning till hur du monterar och installerar termostaterna.

Danfoss trådlösa termostater

Displayen visar temperaturen som termostaten är inställd på. Utöver det kan du finjustera termostaten på menyknapparna som sitter i sidorna och i botten.

Relaterade artiklar

 • VIDEO: Fixa det kalla elementet

  VIDEO: Fixa det kalla elementet

  13/10 Efter ett långt sommaruppehåll ska husets element väckas till liv. Men ofta strejkar något element. Det problemet kan du som tur är fixa på ett par minuter.

 • Ställbar termostat

  Ställbar termostat

  19/07 VIDEO: Programmerbara termostatventiler på elementen är ett av de effektivaste sätten att spara energi på. Då kan du också programmera elementen så att de följer din dygnsrytm.

 • Laga det läckande elementet

  Laga det läckande elementet

  28/06 Ett läckande element måste förstås bytas ut. Men innan du ringer till rörmokaren ska läckan tätas. Det klarar du enkelt med Leak-Fix.

 • Hur fungerar en termostat?

  Hur fungerar en termostat?

  17/12 Termostaten kan spara in tusentals kronor åt dig, genom att sätta på och stänga av varmvattnet i dina element. Se här hur den fungerar.

 • Få ett rakt värmeelement

  Få ett rakt värmeelement

  15/10 Vad ska man rätta sig efter när man sätter upp ett värmeelement – vågplanet eller ett golv eller tak som är lite skevt?

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Element: Spara på värmen med trådlösa termostater
 • Element: Spara på värmen med trådlösa termostater

Svårighetsgrad

Svårighet 2/4

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Handöverfräs!

I Er artikel "Bygg läckra saker i trä" skhiver ...

skohylla

En skohylla med borst som visas i senaste ...

Starta dammsugaren automatiskt vid start av slipmaskin

I er bokserien "Ditt Hus" boken ...

Vilseledande reklam om isolering

http://gds.se/isolering/tillaggsisolering-effe ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss