Cookie- och Sekretesspolicy


Tilläggsisolering

Om ytterväggen är för kall kan den lätt isoleras med hjälp av en extra innervägg. För att visa tekniken bygger snickaren en del av väggen.

Bottningsregeln läggs parallellt med väggen. Avståndsklossar på 2 cm används. Det måste vara en smula luft mellan väggarna så att eventuell kondens kan torka ut och inte tränger in i den nya isoleringsväggen.

Snickaren markerar för de lodräta stålreglarna, som ska placeras med 45 cm mellanrum, precis som en vanlig innervägg. Krysset visar att regeln ska placeras mitt för markeringen. I exemplet använder vi tre lodräta stålreglar, som fästs ihop med hjälp av en fixertång.

Tvärsgående avståndsregler placeras ut, en per meter, för att hålla avståndet på 2 cm mellan yttervägg och innervägg.När regeln lodar markerar snickaren placeringen med ett streck och ett kryss.

Då kan man först justera alla reglar innan de görs fast.Samtliga fack i väggen isoleras med isoleringsplattor i samma tjocklek som stålreglarna. Man ska vara noga med att trycka ner isoleringen i bottningsregeln så att det inte uppkommer köldbryggor. Isolering placeras ut mellan alla stålreglar.

När isoleringen sitter korrekt kan det första lagret gips monteras. Gipsskivorna skruvas fast i varje regel med en skruv i topp och en i botten.Innan andra lagret gips görs fast ska väggen förses med ångspärr.

Till det använder snickaren 0,2 mm plastfolie.Ångspärren ska slätas ut ordentligt mot gipsskivan. Plasten fästs med hjälp av häftklamrar i topp, botten och längs sidorna. Den plast som sticker ut längs kanterna får sitta kvar till dess väggen är färdig.

Nu gör snickaren fast det andra gipslagret. Här används en restbit. Snickaren markerar skruvlinjerna och drar fast gipsskivan med skruvar på var tjugonde centimeter.Nu är väggen klar och ska fogas hela vägen runt. Först därefter skär snickaren bort överskjutande ångspärr.

Relaterade artiklar

 • Snabb och effektiv isolering

  Snabb och effektiv isolering

  10/02 Du har ALLT att vinna på att isolera invändigt: Väggen blir starkare och varmare, inomhusklimatet hälsosammare och du får en ny, snygg innervägg. Gör så här.

  Svårighet 2/4
 • Varm och slät vägg med starka skivor

  Varm och slät vägg med starka skivor

  15/12 Det enklaste och mest effektiva sättet att tilläggsisolera sina ytterväggar är att använda varmväggsskivor. Och du klarar det på ett arbetspass.

  Svårighet 3/4

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss