Cookie- och Sekretesspolicy


Isolera golvet

Vattenskadorna är nu reparerade och vattenröret är utbytt. Nu kan arbetet fortsätta med att golvet får ytterligare ett lager isolering.


Vattenskadorna är nu reparerade och vattenröret är utbytt. Nu kan arbetet fortsätta med att golvet får ytterligare ett lager isolering.Det är lätt att skära till isoleringsskivorna med hjälp av en kniv, så att de passar in mellan golvbjälkarna.

Som alltid vid arbete med isoleringsmaterial bör man använda andningsskydd och handskar.Nu är golvet tilläggsisolerat med ytterligare 50 mm isoleringsmaterial, så att värmen stannar i rummet och inte försvinner i bjälklaget.Här har vår hantverkare valt att använda gjutplåtar, så kallade laxstjärtplåtar, som undergolv.

Plåtarna är bara 0,5 mm tjocka och är tillverkade av galvaniserat stål.De här plåtarna är 63 cm breda och finns i olika längder, från 122 till 200 cm. Men det finns också fabrikat i bredden 90 cm och längder upp till 240 cm.

Mät upp golvet och se till att köpa plåtar som passar i längd och bredd så att du slipper kapa till dem mer än nödvändigt.Remsor av isoleringen läggs ut som stegljudsdämpare på bjälkarna så att de stickar ut 10 mm åt varje håll.Remsorna fästs med häftpistol.Nu kan man lägga upp den första plåten.

Den läggs helt in i hörnet. Därefter läggs nästa plåt på plats.Plåtarna ska ligga tvärs bjälkarna. I längdriktning ska plåtarna överlappa minst 5 till 10 cm. Och två plåtar kan endast sammanfogas över en bjälke.

Man måste vända det inpräntade varumärket uppåt på varannan plåt för att de ska kunna fogas ihop.I längdled läggs plåtarna med två halva vågdalars överlapp. Sedan klickas de på plats som de övriga plåtarna.

Notera att man bör använda kraftiga handskar under arbetet. Plåtkanterna kan vara mycket vassa.Innerst mot väggen behövs bara en remsa på 21 cm från en plåt. Måttet tas ut i båda ändar och plåten sågas till med en vinkelslip.

Här är det enklast att såga i plåtens vågdal.När plåtarna är lagda kan golvvärmeslangar monteras direkt ovanpå. Men hantverkaren här väljer att förstärka golvet ytterligare med 6 mm armeringsnät, som kapas till med vinkelslip.

Armeringsnätet läggs ut så att det stämmer med badrummets storlek. När två nät läggs samman ska överlappet vara minst 10 cm.I hörnet lägger hantverkaren ut lådan till hörnavloppet så att han ser hur mycket nätet ska kapas för att passa exakt.Lägger man en bräda under nätet är man säker på att inte skära ner i underlaget.

Nu passar nätet precis i badrummet och de två näten kan enkelt göras fast i varandra med buntband. Glöm inte att klippa av remsorna efteråt, annats sticker de upp genom betongen när den torkat.

Det ska läggas värmeslingor i golvet, men självklart inte här där det ska vara badrumsskåp och toalettstol. Muraren markerar var de ska vara med en sprejfärg.Nu är golvet förberett för att lägga golvvärme och sedan gjutas igen med betong.

Relaterade artiklar

  • Var ska jag lägga ångspärren?

    Var ska jag lägga ångspärren?

    15/08 Jag har blivit osäker på var ångspärren ska ligga i mitt golv med golvvärme. Det är många som säger att den ska ligga direkt under trägolvet?

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss