Cookie- och Sekretesspolicy


Gör grundmuren torr och varm

Isolera grundmuren utvändigt och avsluta med ett armerat putsskikt, så får du inte bara en stark och hållbar vägg. Du får dessutom en varmare och skönare källare utan att värmekostnaden ökar.

Gör grundmuren torr och varm

Det är sällan man gör något åt grundmuren och källarväggen när man isolerar en fasad utvändigt. Det är faktiskt synd – på flera sätt. Dels ser det lite underligt ut när fasaden sticker ut en bit från källarväggen. Dels kommer den kalla grundmuren att dra ut värme från huset vilket innebär att källaren förblir onödigt kall.

Men det kan du göra något åt. Se bara här hur vi isolerar grundmuren utvändigt och efteråt putsar den och förstärker putsskiktet med ett nät. Behandlingen ger flera fördelar. Kostnaden för uppvärmning minskar en hel del eftersom källarväggen isoleras. Risken för kondens och fukt på den invändiga källarväggen försvinner och den armerade putsen döljer sprickor och reparationer.

Slutligen slipper vi måla om väggen då och då för putsen är infärgad och den kan nästan inte spricka. Därtill kommer alla andra fördelar
med att isolera utvändigt i stället för invändigt. Vi slipper helt risken för köldbryggor, väggen skyddas effektivt mot fukt och kyla och vi behöver inte flytta rör och annat på insidan av väggen

Relaterade artiklar

 • Kontrollera lambdavärdet

  12/07 VIDEO: Isolering handlar oftast om att ju tjockare material, desto bättre isolerat är det. I verkligheten mäts isoleringsförmåga med det så kallade lambdavärdet, som anges i W/kvadratmeter.

 • Invändig tilläggsisolering

  12/07 VIDEO: Den här väggen ska isoleras inifrån. Isoleraren ska visa hur man får bästa möjliga isolering.När du isolerar inomhus är det bra att ta på sig både en heltäckande engångsoverall och andningsskydd, samt se till att ...

 • Isolera mellanbjälklag

  12/07 VIDEO: Isolerar du golvet och bjälklaget upp till kallvinden minskar du värmeförbrukningen markant.I äldre hus som det här består vindsgolvet ofta av grova brädor. Under dem finns ett tomt utrymme ner till innertaket i rummet ...

 • Skalmursisolering

  12/07 VIDEO: Om ditt hus inte är skalmursisolerat är det bara att sätta igång. Här finns mycket pengar att spara. Förutsättningen är självklart att väggarna består av skalmurar.

 • Isolera med pappersull

  12/07 VIDEO: Papper, eller pappersull som det kallas, är ett alternativ till de mer traditionella mineralullsprodukterna.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Gör grundmuren torr och varm
 • Gör grundmuren torr och varm

Svårighetsgrad

Svårighet 3/4

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss