Cookie- och Sekretesspolicy


Användarnas favoriter 2014

2014 blev ett aktivt och spännande gör-det-själv-år. På redaktionen gladde vi oss över att kunna bidra till många kreativa och funktionella projekt hemma hos er och har samlat användarnas tio mest populära artiklar under 2014.

Användarnas favoriter 2014

Så här lägger du takpapp
Häng med på kurs och lär dig hur man lägger takpapp. På de olika lektionerna lär du dig både 1-lags- och 2-lagstäckning och vi avslutar med elegant listtäckning.

Test av 18-volts skruvdragare
Skruvdragare och borrmaskiner med 18-voltsbatterier är gjorda för att klara tuffa tag, där det krävs muskler för att dra i stora skruvar eller för att borra stora hål. Det kräver rejäla motorer, och i vårt test klarade samtliga maskiner sig mycket bra - även de billiga.

Test av vertikalskärare
Vertikalskäraren skär fina spår i gräsmattan för att rötterna ska få luft. Vi har testat sex modeller. En av dem är ruskigt dyr medan övriga ligger i en lite lägre prisklass. Det var också skillnader mellan maskinernas betyg. En får inte riktigt godkänt medan flera slåss om bäst i test-titeln.

Strategi mot knarrande golv
När golvet knarrar så beror det på att något skaver. Har du tur löser du problemet på ett par minuter. Har du otur måste golvet läggas om. Det är därför du inte klarar dig utan en bra plan.

Lär dig att gjuta en betongplatta
Du har säkert passerat ett bygge där man i rasande fart gjuter en stor platta som huset sedan ska stå på. Det ser kanske komplicerat ut med ett virrvarr av armeringsjärn, isoleringsblock och flytande betong. Men du kan själv klara att gjuta en platta till stugan eller garaget.

3 starka vapen mot kirskål
Kirskål är ett av våra mest avskydda ogräs. Den sprider sig både med underjordiska utlöpare och med frön, så du måste beväpna dig med stort tålamod om du framgångsrikt skall kunna bekämpa kirskålen.

Så river du en bärande vägg
Du kan nästan alltid slå ihop två rum till ett stort, även om de åtskiljs av en bärande vägg. Du ska då bara stabilisera huset på ett annat sätt, och det görs oftast med en I-balk i taket, men ibland krävs även en stående balk.

Klinker i källaren
Det är lätt att lägga klinker på ett slitet källargolv. De ger hela källaren ett lyft och gör det lätt att hålla rent.

Läckert tak av segelduk över uteplatsen
I stället för att lägga ett permanent tak över uteplatsen kan du snickra denna lyxiga pergola. Förse den sedan med ett tak av segelduk och dra för taket när solen blir för stark eller när daggen faller.

Test av kap/geringssåg med teleskoparmar
När en kap/geringssåg utrustas med teleskoparmar kan den kapa betydligt större ämnen än en traditionell kapsåg. Vi har testat fyra av marknadens modeller i en prisklass som passar hemmahantverkaren.

Relaterade artiklar

 • Användarnas favoriter 2013

  Användarnas favoriter 2013

  09/01 2013 blev ett aktivt och spännande gör-det-själv-år, då vi på redaktionen gladde oss över att kunna bidra till många kreativa och funktionella projekt hemma hos er. Vi har samlat användarnas tio mest populära artiklar under 2013.

 • Skäm bort din inre historienörd med WYPE

  Skäm bort din inre historienörd med WYPE

  27/09 Nu får du mer spännande historisk läsning med WYPE på din mobil eller surfplatta. Vi har lagt till hela 4 nya tidningar om historia till vårt sortiment.

 • NYHET: Ännu bättre tidning!

  NYHET: Ännu bättre tidning!

  19/02 Gör Det Själv har blivit ännu bättre! Se fram emot nya sektioner, massor av byggbeskrivningar, tips och verktygstester. Kolla in den nya tidningen här.

 • Det läste ni 2015

  Det läste ni 2015

  17/12 Det har varit full rulle på projekten 2015. Ta en välförtjänt kaffepaus och se om dina projekt tillhör de mest populära hos Gör Det Självs läsare.

 • Vinnare

  Vinnare

  17/12 Här kan du se om du har vunnit i GÖR DET SJÄLVs tävlingar.

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss