Cookie- och Sekretesspolicy


Användarnas favoriter 2013

2013 blev ett aktivt och spännande gör-det-själv-år. På redaktionen gladde vi oss över att kunna bidra till många kreativa och funktionella projekt hemma hos er och har samlat användarnas tio mest populära artiklar under 2013.

Mycket nöje!

Så här lägger du takpapp
Häng med på kurs och lär dig hur man lägger takpapp. På de olika lektionerna lär du dig både 1-lags- och 2-lagstäckning och vi avslutar med elegant listtäckningar.

Här ligger veden bra
Bygg en vedbod där det finns plats för den torra veden, och den som ska torka ytterligare ett år. Eller använd beskrivningen till att bygga ett skjul för cyklar, redskap och gräsklippare – eller vad du vill använda det till.

Test av vertikalskärare
Vertikalskäraren skär fina spår i gräsmattan för att rötterna ska få luft. Vi har testat sex modeller.

Snickra en köksö
Med sin breda och rejäla bänkskiva bjuder denna köksö på stora arbetsytor och plats för matlagning. På ena långsidan finns stora lådor och på den andra finns det skåp. Hela köksön har byggts av standardskåp.

Dragfritt med rätt list
Det finns en hel del olika tätningslister att välja bland men vilken passar bäst? Och hur skall listen egentligen sättas fast?

Test av kap/geringssåg med teleskoparmar
När en kap/geringssåg utrustas med teleskoparmar kan den kapa betydligt större ämnen än en traditionell kapsåg. Vi har testat fyra av marknadens modeller i en prisklass som passar hemmahantverkaren.

Test av grovdammsugare
Grovdammsugaren hjälper dig att hålla rent i verkstan och garaget, så att du får bättre arbetsmiljö. Den är för liten för stora byggen för motorn är inte så stark. De flesta klarar sig bra i testet, men priserna varierar mycket.

Det säkra sättet att riva en bärande vägg
Du kan nästan alltid slå ihop två rum till ett stort, även om de åtskiljs av en bärande vägg. Du ska då bara stabilisera huset på ett annat sätt, och det görs oftast med en I-balk i taket, men ibland krävs även en stående balk.

Luftig bod - torr ved
Fukten i vedklamparna försvinner snabbt när de staplas i denna lätta och luftiga vedbod som rymmer upp till 4,5 kubikmeter ved. Här kan du se hur lätt du bygger boden.

Nytt tak på en dag
Det är lite fusk, när vi skapar takpanel genom att sätta upp spårade skivor i taket. Men det är så lätt att vi accepterar att det blir dubbelt så dyrt som med panelbrädor.

Relaterade artiklar

 • GUIDE: 5 bra tak som du lägger själv

  GUIDE: 5 bra tak som du lägger själv

  31/07 Det finns massor av varianter om du själv vill lägga nytt tak på ditt hus. Vi har hittat fem tak som det går utmärkt att lägga själv.

 • Nya snygga hängrännor på en helg

  Nya snygga hängrännor på en helg

  29/04 Det är relativt enkelt att sätta upp hängrännor. Om du gör det samtidigt som du lägger tak, så kan du fräsa ner rännkrokarna i underlagstaket. Se här!

  Svårighet 3/4
 • Rena lyftet för taket

  Rena lyftet för taket

  19/02 Genom att plocka bort takpanel, skrapa bort puts, ta ner glespanel och sätta upp ett nytt innertak ger vi rummet större takhöjd och volym.

  Svårighet 3/4
 • Användarnas favoriter 2014

  Användarnas favoriter 2014

  06/01 2014 blev ett aktivt och spännande gör-det-själv-år. På redaktionen gladde vi oss över att kunna bidra till många kreativa och funktionella projekt hemma hos er och har samlat användarnas tio mest populära artiklar under 2014.

 • PROJEKT: Nytt tak på det enkla sättet

  PROJEKT: Nytt tak på det enkla sättet

  10/04 Takskivor av fibercement kan läggas på alla småhus och är ett spännande alternativ till tunga takpannor av tegel eller betong.

  Svårighet 3/4

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss