Cookie- och Sekretesspolicy


Ditt drömkök för långt under halva priset

Tänk dig världens läckraste kök, och det har byggts efter dina anvisningar. Glöm då allt om kökstillverkarnas spånskivor, standardmått och fasta insatser. I ditt kök är det din fantasi som bestämmer, och drömköket kan bli ditt. Sätt bara igång!

Det är en fantastisk känsla att själv skapa ett kök, alltså helt från grunden. Från den första vaga idén till den sista oljebehandlingen. Att ha varenda träbit, varenda beslag och varenda skruv i sin hand. Att själv förvandla lösa idéer, tankar och påhitt till det kök man alltid har drömt om. Efteråt dyker den underbara känslan upp: jag snickrade det själv, och jag gjorde det på mitt eget sätt! Jag valde det träslag som jag bäst tycker om. Jag placerade lådorna där jag tycker att de ska sitta, och jag gjorde dem så höga att de passar mina saker. Jag valde den diskbänk som är mest praktisk och jag valde de beslag, handtag och knoppar som är snyggast.

Dröm fram ditt eget kök

Det är i varje fall vad vår medarbetare Bo Karlsen kan säga om detta kök. Det är han som har snickrat det. Det är hans drömkök. Justeringar och förbättringar fick han hjälp med i form av goda råd från hustru och vänner. Och han hade en sparringpartner, en kamrat som är snickare, som gav goda råd om planering och inköp. När Bo nu drömmer om att också du ska få lust att snickra ett drömkök, så ska du inte snickra ett likadant. Nej, hans dröm är att du förändrar och förbättrar efter tycke och smak och efter krav och plats, så att du får ditt eget drömkök.

Belöning på flera sätt

En av fördelarna är att du kommer att spara pengar, mycket pengar, om du själv snickrar. Ett motsvarande specialtillverkat kök kostar minst dubbelt så mycket, säkert tre–fyra gånger mera än det drömkök du själv snickrar. Men det är klart att du måste vara beredd på att det är ett stort jobb. Den stora fördelen och belöningen för din insats är att du slipper hålla dig till spånskivor, standardmått och fasta insatser. Dina köksskåp blir eleganta möbler i det välfungerande utrymmet i stället för ett antal moduler under en bänkskiva. Du kan köpa lådorna på Ikea och förse dem med lådframstycken i en storlek som passar dig. Du kan göra underskåpen högre i stället för att kopiera kökstillverkarnas nödlösning med sockellådor. Du kan specialsnickra köket så att det passar till spis och diskmaskin, till längden på dig och din fru/man, till köksmaskiner, läskbackar och cornflakespaket. Allt detta kan du med en del arbete insats överföra till ritningar och materiallistor i denna artikel. Det mörka träslaget merbau kan ersättas med ljus ask eller björk. Oavsett vad du gör så får du ett drömkök för resten av livet – och ändå kan du fortlöpande ändra det om du vill.

Relaterade artiklar

 • 15 viktiga råd när du planerar ett nytt kök

  15 viktiga råd när du planerar ett nytt kök

  03/02 Det är mycket du måste tänka på när du planerar ett nytt kök. Här har du 15 viktiga kom ihåg-lappar som kan underlätta arbetet och ge dig ett kök som du kommer att trivas med och som uppfyller dina önskemål.

 • Billigt drömlikt nytt kök

  Billigt drömlikt nytt kök

  27/02 Det är mycket dyrt att investera i ett nytt kök. Men om du själv monterar det sparar du en förmögenhet.

  Svårighet 4/4
 • Nytt kök - version 2.0

  Nytt kök - version 2.0

  21/01 Skåpen stod där de skulle så inredningen var egentligen perfekt. Men efter drygt 20 år var köket slitet. Se hur det förnyades.

  Svårighet 2/4
 • Nytt kök för endast 5000 kr

  Nytt kök för endast 5000 kr

  03/11 Om du byter ut kran, disklåda och bänkskiva får du ett nästan nytt kök på ett enkelt sätt.

  Svårighet 2/4
 • GUIDE: Bygg kök från A till Z

  GUIDE: Bygg kök från A till Z

  06/01 Det är detaljerna som räknas när du bygger och sätter upp ditt kök själv. Se här hur du installerar ett komplett kök – utan att missa någon endaste detalj.

  Svårighet 3/4
Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Ditt drömkök för långt under halva priset
 • Ditt drömkök för långt under halva priset
 • Ditt drömkök för långt under halva priset
 • Ditt drömkök för långt under halva priset

Svårighetsgrad

Svårighet 4/4

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss