Cookie- och Sekretesspolicy


Nytt golv på en dag

Bli inte förtvivlad bara för att golvet är slitet. Det tar bara en enda dag att lägga ett nytt och läckert golv – och priset är förnuftigt.


Efter Det nya golvet ger ett helt nytt rum. Det ser fräscht och inbjudande ut och det är lätt att städa ett laminatgolv.

Ett snyggt golv är verkligen något som syns när köparna går husesyn i din bostad. Och eftersom de uppskattar det får man inte undervärdera golvens betydelse för en eventuell affär. Om ett golv är gammalt och har slipats flera gånger så går det kanske inte att renovera det mer. Då är det dags att tänka i nya banor. Du kan ev. bryta upp det gamla golvet och lägga ett nytt massivt trägolv på reglarna och bjälkarna. Men det är ett stort och omfattande projekt och gäller det ett köksgolv kan det bli nödvändigt att ta bort alla underskåp och högskåp.

Flytande golv

I sådana lägen kommer de flytande golven till sin rätt. De läggs ju ovanpå ett befintligt golv. Då slipper du det tunga arbetet med att bryta upp gamla golvbrädor, flytta köksskåp, köra bort det gamla golvet och vara utan köket en tid. Med ”flytande” menas att golvet ligger löst. Det ska nämligen kunna arbeta, alltså röra sig några millimeter i sidled i takt med att luftfuktighet och temperatur ändras. Därför ska det flytande golvet inte limmas eller skruvas fast på underlaget. Det ska också läggas med en springa på 10–15 mm mot omgivande väggar och springan döljs av en sockellist.

Innan du lägger golvet

Det går snabbt att lägga golv när du väl sätter i gång. Vårt golv på 22 m2 blev klart på en dag. Förberedelserna kan dock ta längre tid. Underlaget måste vara plant för om det finns svackor eller toppar som avviker mer än 2 mm måste golvet spacklas och spackelmassan få tid att härda.

Ladda ned hela artikeln och se hur du ska göra.


Före Det gamla köksgolvet är nedslitet och trist.

Relaterade artiklar

 • Här är ditt nya köksgolv

  Här är ditt nya köksgolv

  19/02 Ett köksgolv ska tåla allt från hårt slitage till spill så ytan måste vara slitstark och det ska vara lätt att hålla golvet rent. Därför är det viktigt att välja rätt beläggning när du köper nytt golv. Här är fördelarna och ...

 • 4 laminatgolv får stryk

  4 laminatgolv får stryk

  10/04 Vi slår, slipar, repar och ritsar, spiller, bränner och släpper tunga saker på dem. Både billiga och dyra laminatgolv tål mycket stryk men så småningom tvingas de billiga kasta in handduken.

 • Golvet ska hålla tyst

  Golvet ska hålla tyst

  24/01 Laminatgolv är fantastiskt starka och till på köpet lättskötta. Men det har sitt pris, för laminaten är hård och därför väsnas det en hel del när man går på den. Ljudet sprider sig både uppåt och neråt så något måste göras. ...

 • Klicka ett golv av linoleum

  Klicka ett golv av linoleum

  19/02 Det finns flera skäl till att vi har använt linoleum som golvbeläggning i mer än 100 år. Det numera klassiska materialet är lätt att hålla rent och skönt att gå på. Därför är det perfekt i köket.

  Svårighet 2/4
 • Räta upp en list

  Räta upp en list

  29/07 VIDEO: Med hjälp av ett dragmått kan man enkelt se till att lister, socklar och liknande passar precis även om exempelvis golvet är skevt.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Köksgolv – nytt, snyggt köksgolv på en dag
 • Köksgolv – nytt, snyggt köksgolv på en dag
 • Köksgolv – nytt, snyggt köksgolv på en dag

Svårighetsgrad

Svårighet 2/4

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss