Cookie- och Sekretesspolicy


Osynlig hyllupphängning.

Här ska hantverkaren visa hur man sätter upp en hylla utan att upphängningsbeslagen syns, men där man ändå kan vara säker på att hyllan sitter kvar. Den här hyllan ska användas för bilder. Och till det passar en bit handledare perfekt.

Den här handledaren är 45 mm bred.Såga till handledaren i den längd du vill ha hyllan. Här väljer i 100 cm. Markera nu var hålen till upphängningen ska placeras. Är hyllan kortare än 100 cm räcker det med två hål. Är den längre behövs minst tre hål. Hålen placeras 10 cm in från vardera änden. Ett eventuellt tredje hål placeras i mitten.

Hålen borras precis mitt i handledaren. Till upphängningen behövs tre karmskruvar utan huvud, som är omkring 150 mm långa. Hantverkaren mäter skruvhuvudena – de är 8 mm tjocka. Han väljer en 8 mm träborr, så att skruvarna sitter tajt i hålen. Han borrar genom två tredjedelar av virket. Det passar av en händelse med borrstålets längd.

Har du inte en borr som passar så exakt får du markera hur djupt hålet ska borras genom att sätta en bit tejp på borren på rätt ställe. Kom ihåg regeln att hålet ska gå in två tredjedelar av godsets bredd. Och att skruvarna självklart ska svara mot djupet och vara så långa att upphängningen blir säker.

Det varierar självklart en del beroende på vilken sorts vägg skruvarna ska dras in i. Men utgå ifrån att skruven ska in 8 till 10 cm i väggen. Till den här 80 mm breda hyllan har hantverkaren valt att skruvarna ska in 10 cm i väggen. Mät upp hyllans placering.Kontrollera med vattenpasset och markera sedan så att hyllan hamnar helt i våg.

Markera också var hålen ska borras.Karmskruvarna är 8 mm tjocka, men hålet i väggen ska borras med en 6-6,5 mm borr. Karmskruvarna äter sig in i både tegel och betong och du behöver inte använda pluggar. Med en dammsugare till hands slipper du borrdamm. Väggen är dessvärre rätt porös, där vi har markerat för skruvhålen. Detta hade kunnat ordnas, men vi väljer i stället att flytta hålen några centimeter, så att vi är säkra på att det sitter tegel bakom.

Karmskruvarna dras i så att de stämmer i längd med djupet på hålen i hyllan. Två skruvar räcker, eftersom hyllan är så kort och vi slipper ett hål i mitten. Nu är det bara att trycka dit hyllan. Och sätta upp familjebilderna.

Relaterade artiklar

 • Elegant gallerihylla

  Elegant gallerihylla

  22/08 VIDEO: Om du vill sätta upp familjebilderna eller mindre tavlor sida vid sida, samtidigt som du vill kunna byta ut motiven emellanåt är den här gallerihyllan perfekt. Den är till på köpet mycket enkel att tillverka.

 • Kan vi göra en hylla i duschen?

  Kan vi göra en hylla i duschen?

  17/02 Vi vill gärna ha hyllor i vår nya duschhörna. De ska kläs med samma kakel som väggarna, men går det utan att vi behöver ta ned något?

 • GALLERI: 6 kreativa IKEA-projekt

  GALLERI: 6 kreativa IKEA-projekt

  17/10 Det finns massor av fina lösningar med saker från IKEA som har byggts in i en vägg eller har fått en ny smart funktion. Hämta inspiration här!

 • Bättre akustik på ett snyggt sätt

  Bättre akustik på ett snyggt sätt

  12/09 PYTT Living har lanserat en akustikdämpande lösning som skämmer bort både öron och ögon. Det är bara att hänga upp skivorna på väggen!

 • Placeras hyllkonsolerna rätt

  Placeras hyllkonsolerna rätt

  23/08 VIDEO: Vill du vara säker på att hyllan sitter uppe ordentligt ska du använda hantverkarens knep för hur konsolerna placeras. Konsolen ska som utgångspunkt täcka ¾ av hyllans djup, vilket de här konsolerna gör.

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss