Cookie- och Sekretesspolicy


Utdragsskiva i det lilla badrummet

Det är ont om plats i den här lilla tvättstugan. Det saknas inte minst bänkutrymme. Men här mellan tvättmaskinen och arbetsbänken finns det expansionsmöjligheter. Här finns precis plats för en 26 mm bänkskiva som kan monteras på utdragsbeslag.

Eftersom det inte finns någon vägg att skruva i på ena sidan måste hantverkaren göra fast den ena skenan med två vinkelbeslag. De monteras ihop med skenan med hjälp av små muttrar och skruvar.

Man måste mäta upp exakt så att det finns utrymme för både beskeden och den 58 cm breda bänkskivan. Därför mäts ett avstånd på 60 cm upp. Vinkelbeslagen fästs med skruvar som sticker in 2/3 av bänkskivans tjocklek.

Hantverkaren kontrollerar så att måtten stämmer innan det bakre vinkelbeslaget skruvas fast. Han kontrollerar också att utdragsskenan rullar som den ska i mottagarbeslaget.

Mottagarbeslagen ska sitta på exakt samma höjd i båda sidorna. Därför fäster hantverkaren dem bara löst och använder endast de ovala hålen i skenorna. Då kan man nämligen justera in skenornas placering en aning, så att de hamnar helt rätt, innan man drar fast dem slutgiltigt.

Han kontrollerar också att den andra skenan kan röra sig fram och tillbaka utan hinder. När båda skenorna sitter på plats kontrollerar han att det finns utrymme för en 58 cm bred bänkskiva mellan skenorna.

Det finns det, så nu kan bänkskivan läggas på plats. Skivan kan rulla fritt fram och tillbaka och därför är det bara att göra fast den med 25 mm skruvar i båda sidorna.

Slutligen kan tvättmaskinen sättas tillbaka och den lilla tvättstugan har fått bänkutrymmet utökat med 30 procent på mindre än en halvtimme.

Relaterade artiklar

 • TVÄTTSTUGA:6. Bänkskiva över tvättmaskinen

  TVÄTTSTUGA:6. Bänkskiva över tvättmaskinen

  15/09 VIDEO: Utrymmet ovanför tvättmaskinen och torktumlaren kan utnyttjas mycket bättre om man sätter dit en bänkskiva. Här visar vi hur man monterar en elegant svävande bänkskiva, som samtidigt sitter fast ordentligt.

 • En praktisk och snygg tvättstuga

  En praktisk och snygg tvättstuga

  27/02 Genom att sätta upp hyllor och snickra ett skåp av lister och mdf vid sidan av tvättmaskinen och torktumlaren skapar vi en elegant tvättstuga där allt har sina fasta platser.

  Svårighet 3/4

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Semester.. GDS hemsida (utlagda artiklar) verkar inte uppdateras..

Kan det stämma att bara en PDF-artikel lagts ...

Skruvdragare

Varför kommer inte min Skruvdragare????

Ångspärr om isoleringen är < 200mm i friggebod?

Läste i artikeln "Ångspärrar för dummies" att ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss