Cookie- och Sekretesspolicy


Snickra en säng och såga itu den

Bord på dagen, säng på natten. Du tar bara bort den lösa gaveln, fäller upp bordsskivan och sätter i gaveln som stöd – och så är sängen färdigbäddad …

Tycker du att det är lite trångt i lägenheten, så har vi en lösning som du säkert får nytta av: en möbel med flera funktioner. På dagen används den som soffbord, på natten förvandlas den till säng. Du fäller bara upp bordsskivan och genast har du en färdigbäddad säng
till en av dina övernattande gäster. Sängkläderna ligger redan i bordet och med stretchlakan på madrassen ska de bra slätas till och kudden läggas på plats. Sängen kan användas till andra än tillfälliga gäster. I studentlyan sparar den plats, liksom den gör i ett av barnens rum. Sängen kan tillverkas med nästan vilka mått som helst, komforten är utmärkt om du köper en bra madrass och du får ett stadigt bord och en rejäl säng. Du kan redan från början snickra sängen i två delar, men vi föreslår att du gör det lätt för dig. Snickra den klar och såga itu den på mitten! Då vet du att delarna passar ihop – och det ska de, om bordet ska bli fint. De två delarna ska förenas med kraftiga gångjärn. Det är viktigt att skruvarna får något rejält att fästa i, så därför gör vi sidorna av 40 mm stavlimmat trä. Höjden på sidorna anpassas förstås efter madrassen, men det ska dessutom finnas 10 cm luft så att du får plats med både täcke och huvudkudde i bordet, när du har fällt ihop delarna. Nackdelen med lösningen är att du inte kan sticka in benen under soffbordet, men det uppvägs säkert av alla fördelar. Det är viktigt att du köper hjulen, innan du snickrar sängen, för höjden på hjulen bestämmer höjden på den uppstickande delen på bordet. Den som blir ben under fotänden.

Relaterade artiklar

 • Hjälp, min säng rickar!

  Hjälp, min säng rickar!

  23/11 Huvudgaveln till min resårmadrass kan inte spännas fast ordentligt i ramen, så att sängen rickar och muttrarna lossnar. Hur gör jag för att få den stabil?

 • Kan jag slippa synliga skruvar?

  Kan jag slippa synliga skruvar?

  14/09 Jag ska bygga en sockel till en hylla och undrar om det är möjligt att sätta ihop den utan att använda skruvar. Går det att bara limma ihop den?

 • Kan jag sätta fast kantlister utan spik?

  Kan jag sätta fast kantlister utan spik?

  19/08 Jag har betsat och lackerat ett par fina lister till min bokhylla. Jag vill inte gärna förstöra dem genom att spika i dem. Håller det at limma fast dem?

 • Hur förstärker jag hyllan?

  Hur förstärker jag hyllan?

  19/08 Jag har satt ett par skåp på en skiva med ett hjul i varje hörn. Dessvärre är inte skivan tillräckligt stabil, så att den böjs på mitten. Vad kan jag göra?

 • Hur bygger jag en låda med plugg?

  Hur bygger jag en låda med plugg?

  26/06 Jag vill bygga ett par solida plywoodlådor på hjul till barnens leksaker. Går det att sätta ihop lådorna med plugg?

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Snickra en säng och såga itu den
 • Snickra en säng och såga itu den
 • Snickra en säng och såga itu den

Svårighetsgrad

Svårighet 2/4

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss