Cookie- och Sekretesspolicy


Elegant gallerihylla

Om du vill sätta upp familjebilderna eller mindre tavlor sida vid sida, samtidigt som du vill kunna byta ut motiven emellanåt är den här gallerihyllan perfekt. Den är till på köpet mycket enkel att tillverka.

Här använder vi en bit hyvlat 70x37 mm furuträ. Längden anpassas efter behoven. Placera virket på arbetsbänken eller hyvelbänken och spänn fast det ordentligt. Nu behöver du en handöverfräs och ett 16 mm hålkälsstål, inställt på att fräsa 2 cm från kanten på den släta ytan.

Kom ihåg hörselskydd och skyddsglasögon. Fräs en ränna i en långsam jämn rörelse och se hela tiden till att dra anhållet hårt in mot kanten. Slipa kanterna på rännan med en bit fint sandpapper. Demontera anhållet och byt hålkälsstålet mot en avjämningsfräs.

Fasa av kanterna på den del av hyllan som är vänd utåt, samt de två ändarna. Kör även nu stadigt och lugnt med fräsen. Vänd hyllan så att du får stöd för att fräsa till den andra sidan. Den här hyllan ska monteras med 3 dolda skruvar. Två av dem placeras 10 cm in från vardera änden och en skruv placeras i mitten. När placeringarna markerats ska du först använda en 14 mm försänkningsborr. Hålen borras 5 cm djupa.

Därefter genomborras hålen med en 6 mm borr. Skruvarna som ska hålla uppe hyllan är 5 mm tjocka. De är 60 mm långa och det bör räcka i det här fallet. Men det beror självklart på vilken typ av vägg de fästs i. När hyllan satts upp kan hålen döljas med en träplugg eller en plastplugg, som här.

Relaterade artiklar

 • Osynlig hyllupphängning.

  Osynlig hyllupphängning.

  23/08 VIDEO: Här ska hantverkaren visa hur man sätter upp en hylla utan att upphängningsbeslagen syns, men där man ändå kan vara säker på att hyllan sitter kvar. Den här hyllan ska användas för bilder. Och till det passar en bit ...

 • Kan vi göra en hylla i duschen?

  Kan vi göra en hylla i duschen?

  17/02 Vi vill gärna ha hyllor i vår nya duschhörna. De ska kläs med samma kakel som väggarna, men går det utan att vi behöver ta ned något?

 • Bättre akustik på ett snyggt sätt

  Bättre akustik på ett snyggt sätt

  12/09 PYTT Living har lanserat en akustikdämpande lösning som skämmer bort både öron och ögon. Det är bara att hänga upp skivorna på väggen!

 • Placeras hyllkonsolerna rätt

  Placeras hyllkonsolerna rätt

  23/08 VIDEO: Vill du vara säker på att hyllan sitter uppe ordentligt ska du använda hantverkarens knep för hur konsolerna placeras. Konsolen ska som utgångspunkt täcka ¾ av hyllans djup, vilket de här konsolerna gör.

 • Smart hylla av en bänkskiva

  Smart hylla av en bänkskiva

  22/08 VIDEO: Har du lite virke över, exempelvis något överblivet från en bänkskiva som här, kan du lätt göra en snygg bokhylla med dold sammanfogning. Sammanfogningen kan göras antingen av bitar som sågats i vinkel eller bara kapats ...

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss