Cookie- och Sekretesspolicy


Hyllor i dörren

I stället för att mura igen den dörröppning som aldrig används, kan du utnyttja nischen. Här har vi satt fyra hyllplan av glas i öppningen och på dem kan man sätta prydnadssaker, fotografier, cd-skivor etc.

När man bygger om eller när man vill utnyttja bostaden på ett annat sätt, händer det att man får en dörr för mycket i ett rum. I ställer för att
bomma igen dörröppningen med tegelstenar eller gipsskivor och mineralull, två lösningar som innebär både kostnader och besvär, kan man tillfälligt utnyttja nischen till något helt annat.

Dörren

I stället för att göra om dörren som sitter i dörröppningen, så tar vi bort den helt. Vi skruvar också bort gångjärnen och spacklar igen hålen efter dem. En spånskiva sågas sedan till och monteras i falsen i den bakre delen av nischen. Men först har den grundats, spacklats och grundats en gång till. När skivan är på plats spacklas ev. skarvar mellan den och karmen innan hela nischen målas två till tre gånger. Om du inte vill att man ska se resterna av dörröppningen från den andra sidan, måste du ta bort foderlisterna och fästa skivan på karmutsidan
plant med väggen. Därefter ska du spackla igen mellan väggen och skivan, grunda och spackla igen innan både skivan och väggen målas ett par gånger.

Hyllplanen

Välj själv om du vill ha hyllplan av glas eller trä. Glas är starkt om det är tillräckligt tjockt, men då kostar det mycket. Hyllplanen kan även tillverkas av plexiglas, aluminium eller annan metall.

Relaterade artiklar

 • Ta bort dörren med full ångerrätt

  Ta bort dörren med full ångerrätt

  15/06 Bara för att du vill ta bort dörröppningen mellan två rum, så behöver du inte mura igen den. Det kan räcka att trolla bort öppningen tillfälligt.

  Svårighet 2/4
 • Skivhållare i verkstan

  Skivhållare i verkstan

  10/12 Med en skivhållare i verkstan blir det lätt att hålla ordning bland byggskivorna. När du fäller ner räcket ser du vilka skivor som finns i lager, och du kan lätt då dra ut en utan att de andra välter. Se här hur lätt du ...

  Svårighet 1/4
 • SÅ DÄR! Svävande hyllor som håller

  SÅ DÄR! Svävande hyllor som håller

  28/10 Hyllor med osynlig upphängning kräver en solid konstruktion om de ska bära mer än prydnadssaker. Så glöm alla enkla lösningar. Här är enda sättet att lyckas!

  Svårighet 1/4
 • Hur rätar jag upp mina bokhyllor?

  Hur rätar jag upp mina bokhyllor?

  03/11 I ett av rummen står en platssnickrad bokhylla och täcker ena väggen från golv till tak. Hyllplanen, som är av 19 mm spånskiva, är fullproppade med böcker och nu ser jag att de böjer sig av tyngden. Finns det något jag kan ...

 • Här är ditt nya verktygsskåp

  Här är ditt nya verktygsskåp

  03/11 Verktygsskåpet skyddar dina skärande verktyg så att eggen på dem inte skadas. Och när dörrarna är stängda är det ingen risk att skåpet fylls av damm.

  Svårighet 2/4
Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Hyllor i dörren

Svårighetsgrad

Svårighet 1/4

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss