Cookie- och Sekretesspolicy


Läsarnas bästa: 5 tips för smart förvaring

Gör Det Självs läsare är fulla av goda idéer och kreativa lösningar till vardagens små och stora utmaningar. Vi har listat fem riktigt bra förslag på smarta skåp, som ger mer plats till förvaring.

1. Specialskåp för avfallssortering

"Vi är en stor familj och det innebär mycket avfall. Förr sorterade vi allt som inte var matavfall i plastpåsar, men de tog plats och de såg heller inte så snygga ut. Nu har jag snickrat två skåp som precis får plats under trappan och i dessa ska alla glasflaskor, plastflaskor, batterier, glödlampor etc. hamna.

På framsidan av de två skåpen finns hål för avfallet och under varje hål finns symboler som anger vad som ska stoppas in i respektive hål. En lösning som underlättar! R.J."


Skåpen under trappan har specialtillverkats för avfallshantering. Det är praktiskt för då slipper man gå ut med avfallet.

2. Skåp och lådor under snedtaket

"Det fanns nästan inga förvaringsutrymmen i vår sommarstuga, så när övervåningen skulle renoveras satte jag en rad skåp under snedtaket – och det gjorde susen! Jag köpte standardunderskåp på Ikea till projektet.

Under min planering kom jag fram till att det skulle gå att få plats för två lådor i varje underskåp. En djup nederst och en lite kortare upptill. Skåpen skulle stå på en sockel och det var då nödvändigt att såga av dem snett på sidorna för att de skulle få plats under snedtaket. När skåpen hade sågats till fäste jag tvärstöttor mellan sidorna för att göra skåpen stadiga.

Jag köpte också utdragbara lådor med tillhörande skenor och skruvade fast i skåpen. Det tog sin tid men det blev snyggt och vi fick massvis av förvaringsutrymmen. K.N."


Förr fanns det ingen plats att stuva undan saker på. Tack vare lådhurtsarna finns det nu hur mycket plats som helst.

3. Garderober med plats för strykjärn

"När vi byggde om och satte upp en rad garderober på en av väggarna blev det ett smalt utrymme över. Jag snickrade en låda som passade där, satte hjul under och monterade en front på lådan. Sedan fäste jag en strykbräda på gångjärn och en hållare för strykjärnet.F.C."


Skåpet står på möbelhjul, så att det enkelt kan dras ut. Dra ut skåpet, fäll upp brädan och koppla in strykjärnet – och stryk.

4. Läckert burspråk med IKEA-skåp

"I köket fanns ett burspråk och det hade vi egentligen ingen större glädje av. Jag köpte då några köksskåp på IKEA och sågade till dem för att de skulle få plats under fönsterbänken. På så sätt fick vi extra förvaringsplats. Jag sågade också till en mdf-skiva och la ovanpå skåpen som en förlängning av fönsterbänken. Skivan målades svart. Jobbet tog ett par timmar. A.B."


På ingen tid alls blev det mer plats för förvaring i burspråket.

5. Mellanvägg med extra förvaringsplats

"När vi renoverade badrummet var det nödvändigt att sätta en vägg mellan badkaret och duschutrymmet. Vi beslöt då att göra den extra tjock för att på så sätt skapa extra förvaringsutrymme. Väggen är 25 cm tjock och till den skaffade vi utdragsskåp, som normalt används i kök till bland annat kryddor.

Skåpen passade perfekt för våra saker, det vill säga burkar, tuber, flaskor och annat som man använder i badrummet. Skåpen dras ut från väggens kortsida och därför kan vi komma åt sakerna i dem från två sidor. Z.R."


Väggen mellan badkaret och duschen rymmer flera lådor.

Relaterade artiklar

 • Så här får du ordning på alla skor

  Så här får du ordning på alla skor

  18/08 Ser din hall också ut som en skoaffär med slutrea? Kolla in de här smarta lösningarna för skoförvaring, som våra läsare har uppfunnit.

 • SÅ utnyttjar du platsen under sängen

  SÅ utnyttjar du platsen under sängen

  29/06 Behöver du extra förvaringsutrymme? Ta en titt under din säng. Där kan du få plats med mycket annat än dammråttor. Kolla här!

  Svårighet 2/4
 • TIPS: Använd dörren till extra förvaring

  TIPS: Använd dörren till extra förvaring

  27/06 När det börjar bli ont om plats i exempelvis verkstan, är det en fröjd att upptäcka alternativa möjligheter. Hos Elfa är de bra på sådant – kolla bara här!

 • Fönsterbräda av granit

  Fönsterbräda av granit

  14/06 VIDEO: Det finns inte mycket utrymme i det här fönstret. Muraren ska visa hur man kan installera en fönsterbräda av granit.

 • 3 TIPS: Göm undan oredan

  3 TIPS: Göm undan oredan

  04/03 Trött på att se rör, oreda och skräp? Hämta inspiration från Gör Det Självs läsare om hur du elegant och praktiskt gömmer undan sakerna, och får mer plats hemma.

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss