Cookie- och Sekretesspolicy


Intelligenta ljusinstallationer

Philips har gått helt nya vägar när det gäller fjärrstyrning av belysning. Varje lampa i Hue-systemet har ett eget chip och mottagare och kan ändra färg och styrka med signaler från fjärrkontroll eller mobil.


Du kan ändra både färger och ljusstyrka i Philips Hue-system med din iPad eller telefon. Det enda som ska bytas för att få de smarta funktionerna är lamporna.

Du säger ”ljus” och det blir ljust. Ditt kommando uppfattas av din iPhone som sänder ett besked vidare till lamporna i rummet varefter de tänds med ett rent vitt sken. Men det inbyggda chippet i varje lampa kan mycket mer och om du senare ser en film på din Philips-tv följer lamporna färgerna i tv-bilden på samma sätt som de inbyggda lamporna i tv-ns ambilight-system.

Det låter vansinnigt avancerat och möjligheterna med Philips Hue är lika oändliga som fantastiska. Men de kan lätt installeras i sin enkla grundform och du kan senare komplettera. För 900 kr kan du få ett startpaket som fjärrstryrs. Varje extra lampa kostar cirka 380 kr för en vit och 495 kr för en kulör, men de håller 10-20 år.

När lampan bytts så är allt klart

Du installerar ett synnerligen avancerat system på en otroligt enkelt sätt – du ska bara byta ut en glödlampa. Ja, du ska också hänga upp en brygga (styrenheten) på väggen, men även det går snabbt och utan att ändra andra installationer.

     

Därefter är det dags att vara kreativ. Philips Hue erbjuder ett stort antal program med var sina möjligheter. De laddar du hem till din mobil. Utöver apparna från Philips finns det cirka 300 appar som kan användas.

Tre system styr belysningen

Systemen vi tittar på i den här artikeln bygger på de kablar som redan ligger i väggarna. Det finns tre strategier:

1. Sätt i kontakten och sätt i gång: Placera en adapter i vägguttaget via adaptern och styr lampan eller apparaten med en fjärrkontroll eller en central med tidsinställning.

2. Nya trådlösa kontakter: Byt ut vägg- och lamputtag med nya, smarta enheter. Genom att trycka på en fjärrkontroll kan du sedan dämpa eller öka ljuset.

3. Ljus och färger via mobilen: Byt ut glödlamporna och bevara installationen oförändrad. Här är det de nya glödlamporna själva som tänder, släcker eller dämpar ljuset, medan de gamla lamputtagen och kontakterna bara levererat ström. Allt styrs trådlöst.

LADDA NED HELA ARTIKELN och läs allt om kontaktens nya elektroniska efterträdare.

Relaterade artiklar

 • 6 udendørs-lamper du selv kan sætte op

  6 udendørs-lamper du selv kan sætte op

  06/09 Man må da ikke selv sætte lys op udendørs, vel? Jo, nu må du! Her får du en stribe bud på flotte og praktiske lamper, du selv må sætte op.

 • 6 utomhuslampor du kan sätta upp själv

  6 utomhuslampor du kan sätta upp själv

  06/09 Man får väl inte sätta upp belysning utomhus själv? Jo, nu får du! Här får du flera förslag på snygga och praktiska lampor du får sätta upp själv.

 • Smart utebelysning helt utan kablar

  Smart utebelysning helt utan kablar

  20/06 Saknar du ljus på infarten, cykelskjulet eller garaget? GP Batteries har tagit fram en smart ledlampa för utomhusbruk med rörelsesensor, som vi gillar!

 • Vad heter socklarna till glödlamporna?

  Vad heter socklarna till glödlamporna?

  15/04 Jag tycker att det finns en uppsjö av socklar till glödlampor och jag har svårt att hitta rätt i djungeln. Har ni en översikt?

 • Kan jag byta ut halogen- mot ledlampor?

  Kan jag byta ut halogen- mot ledlampor?

  16/03 Jag har ett par halogenspots i både kök och badrum som jag skulle vilja byta ut mot ledlampor. Men finns det ledlampor som passar i mina gamla spots?

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Belysning: Intelligenta ljusinstallationer

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss