Cookie- och Sekretesspolicy


Slitna trappsteg

Om man har en trappa som är hal och osäker att gå på grund av väder och vind eller annat, så är det en bra idé att montera halkskydd. Hantverkaren ska visa hur man sätter på halkskydd av aluminium i den här trappan.

Han mäter först beslagets bredd och drar ifrån det från måttet på trappstegets bredd. Han halverar talet så han vet hur mycket plats det ska vara på var sida om beslaget, och så mäter han upp det avståndet från beslagets kant ut till vangstycket.

Han börjar med att skruva fast beslaget i framkanten, innan han fäster det på ovansidan. Han upprepar proceduren på nästa trappsteg: mäter upp, placerar det rätt, och skruvar fast det. Hantverkaren använder här självborrande skruv så att han inte behöver förborra i tappsteget.

När man har monterat två eller flera beslag kan man istället för att mäta använda ett annat sätt för att placera nästa halkskydd.Hantverkaren håller ett vattenpass mot kanten av de beslag som redan sitter fast, och för sedan det lösa beslaget in mot vattenpasset. Då kommer beslagen att vara i linje.

Det kan spara tid om trappan har många steg, och det blir precis lika exakt som om man skulle mäta.Och så är det bara att skruva fast beslaget som innan. Trappan är nu säker, och man behöver inte längre vara orolig för att snubbla eller halka i den.

Relaterade artiklar

 • De rätta trappmåtten

  De rätta trappmåtten

  22/08 VIDEO: En trappa ska ha bestämda mått för att vara bra och säker att gå upp och nerför. Dessa mått är bestämda utifrån en människas steglängd. Normal steglängd är ca 63 cm men den avtar när man rör sig uppåt. Därför finns det ...

 • Ledstång i källarnedgången

  Ledstång i källarnedgången

  22/08 VIDEO: En trappa utan ledstång kan vara en säkerhetsrisk. Därför ska hantverkaren sätta upp en bra ledstång direkt på väggen. För att räkna ut hur långt i sär beslagen ska sitta längs ledstången mäter hantverkaren först ...

 • Installera trappan

  Installera trappan

  19/08 VIDEO: Trappan ser kanske elegant och luftig ut, men skenet bedrar. Se till att ha gott om hjälp när du ska lyfta den på plats, annars går det lätt fel. Bestäm i förväg vem som dirigerar, så att ni inte hamnar fel på vägen.

 • Installera trappan

  Installera trappan

  19/08 VIDEO: Trappan ser kanske elegant och luftig ut, men skenet bedrar. Se till att ha gott om hjälp när du ska lyfta den på plats, annars går det lätt fel. Bestäm i förväg vem som dirigerar, så att ni inte hamnar fel på vägen.

 • Montera ihop en trappa

  Montera ihop en trappa

  19/08 VIDEO: Trappan har kommit från tillverkaren. Nu behöver den bara monteras ihop. Innan hantverkaren börjar ser han till att han fått levererat alla skruvar, muttrar och andra delar som följer med trappan.

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss