Cookie- och Sekretesspolicy


Flytande plugg

Om du ska hänga upp något på väggen, kanske en tavla, vill du såklart att den ska hänga på precis rätt ställe. Dessvärre är det ofta så att precis där man vill sätta kroken finns det ingen läkt att skruva i, eller så är väggen porös.

I stället för ett hål som pluggen passar i får man ett dubbelt så stort hål som man vill ha och så trillar det ut en massa löst väggmaterial. Pluggen kan inte användas, och inte ens om man går upp i storlek blir det särskilt lätt att fästa den.

Då är så kallad flytande plugg en effektiv och säker lösning. Men innan den kan användas behöver man rensa borrhålet ordentligt. Det får inte finnas en massa borrdamm, för då biter inte pluggmassan.

Flytande plugg består av lim och en härdare. De båda ämnena blandas när man pressar ut dem genom blandningsröret. Tvåkomponentsmassa sprutas långt in i hålet. Borrhålet ska fyllas helt. Och det gör inget om hålet blir fyllt över kanten.

Det tar man enkelt bort i efterhand.Massan torkar på 3 till 5 minuter i rumstemperatur. Och överskjutande material kan skäras bort med hjälp av ett stämjärn eller en hobbykniv.

Nu är det bara att dra i skruven och den sitter snart rejält fast.Den flytande pluggen kan användas i betong, tegelsten, gasbetong, gips, puts, trä och spånskivor.

Relaterade artiklar

 • Hur lägger jag klinkern bäst?

  Hur lägger jag klinkern bäst?

  06/10 Jag ska sätta i gång med att lägga nya klinker i vårt badrum. Jag skulle vilja slippa lägga en smal rad klinker, men hur gör jag?

 • SÅ får du loss den irriterande tapeten!

  SÅ får du loss den irriterande tapeten!

  04/10 Det är alltid krångligt att få loss saker som är fastlimmade. Men det är inte omöjligt. Läs våra 10 geniala tips om hur du får fastlimmade saker att SLÄPPA!

 • Fusk som funkar (för det mesta)!

  Fusk som funkar (för det mesta)!

  23/09 Det kan löna sig att strunta i reglerna och göra sådant vi inte talar högt om. Här är ett par bra fuskmetoder – och vissa saker som du ALDRIG får göra!

 • QUIZ: När lönar det sig att fuska?

  QUIZ: När lönar det sig att fuska?

  20/09 Skulle du kunna få för dig att spika in skruven den sista biten med en hammare? En del genvägar är smarta, andra duger – och en del är riktigt dumma! Vet du skillnaden?

 • TIPS: 5 Magnet för att hitta eldosor

  TIPS: 5 Magnet för att hitta eldosor

  15/09 VIDEO: Man monterar ofta eldosor i det nya taket och de kan vara svåra att lokalisera när man väl monterat gipsskivorna. Man kan självklart mäta sig fram och markera upp i efterhand, men det blir både inexakt och tidskrävande. ...

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss