Cookie- och Sekretesspolicy


Spackla multiplattor

Använd en fin sandspackelmassa när du spacklar upp multiplattor. Som verktyg behöver man en murslev och två bra spackelspadar.


Spackelmassan bör blandas om ordentligt innan man börjar.Börja med insidan. Fördela spacklet i ett jämnt och tunt lager och se till att hela ytan täcks, samt att det inte blir för många ränder efter spackelspaden.

Då får man bara extra sliparbete. Glöm inte att spackla plattornas undersidor. Då försluts betongens porer så att fukt och smuts inte kan tränga in. Då blir också rengöringen lättare. På de större ytorna kan du med fördel använda en bredare spackel.

Se även här till att få bort allt onödigt spackel, även längs kanterna. Plattsättaren har ett bra knep för att spacklat ska hålla bättre. Skrapa av spacklet från hinkens insida och släta till ytan som ett lock över massan.

Då slipper du intorkade småbitar av spackel nästa gång du ska använda det. Plattorna slipas när den första spacklingen torkat. Första gången slipas hela bänken med sandpapper korn 80. Det dammar kraftigt, så använd andningsskydd och sörj för god ventilation.

När alla ytor slipats ska bänken borstas ren från slipdamm. Dammsuger man efter sig är man helt säker på att få bort allt damm. Hela bänken förvattnas innan andra lagret spackel läggs på.

Då fäster spackelmassan bättre.Det andra lagret spacklas precis lika grundligt som det första. Återigen används både en bredare och en smalare spackelspade. När spacklingen torkat för andra gången ska den slipas.

Den här gången används ett finare sandpapper, korn 120.Återupprepa sedan processen ännu en gång. Först med spackling, sedan slipning – den här gången med ett fint sandpapper – korn 180.

Nu kan man måla multiplattorna. Då blir de lättare att rengöra.Slutligen kan du lägga på bänkskivan och glädja dig åt att ha mycket bättre plats i tvättstugan.

Relaterade artiklar

 • Så blandar du byggmaterial

  Så blandar du byggmaterial

  19/08 Mur- och putsbruk, betong och andra material som du köper i säckar kan blandas på olika sätt. Här får du våra tips om hur du enklast blandar torrprodukter.

 • Understryka tegelpannorna

  Understryka tegelpannorna

  13/07 VIDEO: I äldre stugor utan undertak är takpannorna ofta strukna med något tätningsmaterial så att regn och flygsnö inte ska tränga in under taket. Här ser man tydligt att understrykningen är defekt.

 • Säker vidhäftning

  Säker vidhäftning

  07/07 VIDEO: Om du vill vara helt säker på att klinkersplattorna sitter fast kan du använda det här knepet.

 • Fyllda fogar

  Fyllda fogar

  07/07 VIDEO: Om du tvättat ur fogen för mycket, eller om fogen är för tunt blandad vid fogningen blir fogen för låg i förhållande till plattorna. Men muraren har ett bra knep för att fylla upp fogen igen.

 • Tvätta fogsnöret

  Tvätta fogsnöret

  07/07 VIDEO: Om du har ett fogsnöre som inte blivit rengjort är det så gott som oanvändbart vid läggning av kakel och klinker.

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss