Cookie- och Sekretesspolicy


Måla huset med din telefon!

Med en app i din smartmobil kan du nu se hur villan kommer att se ut när du har målat om den. Det är smart, det är enkelt och det är gratis.

App målar ditt hus rött på en sekundHittills har fönster och fasad haft ljusa färger. Med ett par klick på appen kan du se om de skulle ta sig väl ut i exempelvis rött och gult.

Innan du köper färg är det alltid bra att veta vilken kulör den ska ha och hur mycket som går åt, oavsett om du ska måla om hela villan eller endast ett rum. Det klarar den finurliga appen åt dig och den kan du hämta gratis.

Många färgtillverkare har i dag appar för telefoner och surfplattor och de gör det möjligt att byta färg på allt från fönster och vindskivor till väggar och plank. Några tillverkare har i stället särskilda program på sina hemsidor för detta.

Det enda du ska göra är att ta en bild av det som ska målas och sedan välja önskad kulör med appen. När du därefter har pekat på det område på bilden som ska målas så byter appen automatiskt ut den gamla kulören mot den nya.

Målar lika bra utomhus som inomhus i alla slags väder!

Om du ska måla om hela fasaden eller nöja dig med ett fönster har ingen betydelse. Appen hjälper dig utan att du använder en enda droppe färg. Och vill du måla om vardagsrummet eller göra det bruna paneltaket vitt så är appen ovärderlig.

Du får mycket hjälp av appen och den hjälper dig välja kulör. Den gör att du slipper många och långa diskussioner om hur det kommer att se ut. Och i slutänden besparar den dig bekymmer och sparar pengar åt dig.


MÅNGA KULÖRER

Det finns bokstavligen hundratals kulörer och nyanser att välja bland på färgappen. Här har du ett litet urval att inspireras av.

 
 


HÄR HITTAR DU FÄRGAPPARSadolin Vizualizer:
App Store | Google Play


Nordsjö Visualizer:
App Store | Google Play


Jotun ColourMatch:
App Store | Google Play


Flüggers Färgguide, som vi nämner i artikeln i Gör Det Själv nr. 13, 2016, finns inte längre tillgänglig. Men de andra apparna som vi har nämnt här kan samma saker.


Relaterade artiklar

 • GUIDE: Så här helspacklar du

  GUIDE: Så här helspacklar du

  27/09 Oavsett om du vill ha släta väggar som ska målas eller väggar som ska kläs med glasfiberfilt är det klokt att först helspackla dem. Se här hur du gör!

 • GUIDE: Så spacklar du gipsskivor

  GUIDE: Så spacklar du gipsskivor

  24/08 GUIDE: Gipsskivor ger snygga, släta väggar och tak. Men om skarvarna inte är rätt spacklade blir det inte en lika elegant. Lär dig rätt teknik här!

 • GUIDE: Sådan spartler du gipsplader

  GUIDE: Sådan spartler du gipsplader

  24/08 Gipsplader giver flotte, glatte vægge og lofter. Men hvis samlingerne ikke er spartlet rigtigt, bliver løsningen knap så flot. Her kan du lære teknikken!

 • Ta bort färgen med värme

  Ta bort färgen med värme

  23/08 VIDEO: På gamla fönster och dörrar sitter det ofta flera lager målarfärg. De måste bort innan man kan måla igen, om man vill ha bästa möjliga resultat. Färgen kan självklart skrapas bort med en spackel eller en slipmaskin, men ...

 • Målar du (också) utomhusträ fel?

  Målar du (också) utomhusträ fel?

  08/08 När du arbetar med träskydd under öppen himmel finns det många misstag du kan begå. Se här om du också gör de här klassiska felen när du svingar penseln.

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Måla huset med din telefon!

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss