Cookie- och Sekretesspolicy


Enkelt grillbord av betong

Betong är snyggt, starkt och billigt, och det kan användas på en massa olika sätt. Vi har använt det till att gjuta ett grillbord, som inte bara är fint och robust, utan även smart byggt. Vi använder nämligen samma gjutform till både bänkskiva och ben. Det innebär att du sparar tid, pengar och material.

GrillbordDet smarta med vårt grillbord är att du kan använda samma form till både benen (gavlarna) och skivan. På det viset sparar du trä. Men det innebär också en hel del väntetid när först gavlarna och sedan skivan ska härda.

At gjuta betong är ett ganska lätt, men tidskrävande arbete. Medan betongen härdar måste du vara tålmodig, och det kan vara en prövning när du är ivrig och vill se det färdiga resultatet. Men det är värt väntan eftersom betong är ett snyggt och allsidigt material som ger riktigt många möjligheter för kreativitet och finess.

Bordsbenen till vårt grillbord gör vi i en klassisk gjutform som är byggd av formplywood. Samma form används sedan även till bordsskivan, som klotgrillen ska vila i.

Hålet för grillen är lite trixigare att få till, men när du hittat en passande form och storlek är det egentligen bara att blanda betong, hälla den i formen och vänta på att betongen härdar.

Innan du går på jakt efter en gjutform för hålet ska du mäta dig fram till en diameter som passar din klotgrill. Mät omkretsen på din grill en eller två centimeter under handtagen. Resultatet dividerar du med pi (3,14). Så får du fram diametern på den form du behöver. Lycka till!

Hämta bygginstruktionen och få en utförlig steg för steg-guide för projektet. Vi visar bland annat hur du bygger gjutformen och gjuter bordskivan och benen. Lycka till!

Relaterade artiklar

 • 3 SNABBA: Tänd grillen blixtsnabbt!

  3 SNABBA: Tänd grillen blixtsnabbt!

  09/06 Om du har bråttom med att göra kolgrillen redo finns det tre bra lösningar på hur du kan tända den. Nummer 3 går BLIXTsnabbt.

 • Smart robot rengör din grill

  Smart robot rengör din grill

  08/06 En grillborste är i all sin enkelhet ett handtag med stålborstar som rengör ditt grillgaller. Som tur är har kreativa tillverkare vidareutvecklat konceptet.

 • 3 TIPS: Uppgradera grillen

  3 TIPS: Uppgradera grillen

  12/05 Är du bara lite händig kan du få större utbyte av din klotgrill. Det kräver bara lite uppfinningsrikedom. Här får du inspiration från Gör Det Självs läsare.

 • Bygg med muraren

  Bygg med muraren

  09/05 VIDEO: Här visar muraren hur man bygger en trädgårdsgrill. Vi bygger grillen inomhus, men arbetsgången är precis densamma som om den byggts hemma i trädgården. Muraren visar hela processen från utgrävning för fundamentet till ...

 • DÄRFÖR ska du välja gasolgrill

  DÄRFÖR ska du välja gasolgrill

  27/04 Ska du välja en gasolgrill eller en kolgrill när det är dags att investera i en ny grill? Det finns 5 goda skäl att välja gasol!

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Grillbord av betong

Svårighetsgrad

Svårighet 2/4

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Angående sot på braskaminens glasluckor

Hej! Här kommer ett supertips. Igensotade ...

Förråd till brädor o plankr

Efter en del byggande blir det en del plankor ...

Arkivet

Lite frågor och synpunkter på arkivet. 1. ...

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss