Cookie- och Sekretesspolicy


cwelinder
Offline
Medlem sedan 21/06/2017

Lite frågor och synpunkter på arkivet.

1. Siffrorna i början av sammanfattningen, är det nummer/utgåva? Är artiklarna sorterade i tidsordning?Måste ladda ner artikeln för att se datum för publicering.

2. Gallras artiklar med inaktuell information bort?

I mitt fall läser jag in mig på kakla badrummet, och en 14 år gammal artikel om regler kring detta känns som rysk roulette.

Redigerat 23. juli 2017 - 21:11

Pe0
Offline
Medlem sedan 17/09/2014

1. nej, siffrorna är ett löpnummer i deras produktionssystem, är inte heller på nåt sätt unikt för svenska, danska eller finska, utan allt är lite hullerombuller i bonnier-logisk ordning..

nej, artiklarna läggs upp i bonnier-hullerombuller-ordning, och det ligger ibland 5 eller 20 år gamla artiklar som "nyast" + ett gäng dubletter med olika rubriker för att slösa upp de 15 platserna som finns för de "senaste artiklarna"

ja, du måste ladda ner och förbruka en filhämtning för att längst ner på nån av sidorna i PDF-filen kunna läsa i vilket nummer artikeln publicerades

2. nej

[quote=cwelinder]Lite frågor och synpunkter på arkivet.

1. Siffrorna i början av sammanfattningen, är det nummer/utgåva? Är artiklarna sorterade i tidsordning?Måste ladda ner artikeln för att se datum för publicering.

2. Gallras artiklar med inaktuell information bort?

I mitt fall läser jag in mig på kakla badrummet, och en 14 år gammal artikel om regler kring detta känns som rysk roulette.[/quote]

Pe0
Offline
Medlem sedan 17/09/2014

Såg att jag missuppfattade den första frågan och svarade fel där. Svaret jag gav gällde hur artikelfilerna (pdf) som går ladda ner är döpta, ex en av de senaste (till slut): gds_sv_132368_sugende_fliser_grus_web.pdf (som vanligt bra danska namn på filerna så vi utlänningar inte ska hitta dom, "sugande flisat grus")..

Din fråga antar jag gällde när man gör en sökning eller går på en av grupperingarna i menyn, och det står ex "06/07" i fetstil före den korta beskrivningen av artikeln.
De siffrorna står antagligen för det datum artikeln skrevs (inte när den las ut, för en av de senaste är just "06/07" och den lades ut idag eller nån närliggande dag före). Datumet saknar år, och är ganska meningslöst då allt hamnar i en sedvanlig Bonnier-hullerombullerordning.

[quote=Pe0]1. nej, siffrorna är ett löpnummer i deras produktionssystem, är inte heller på nåt sätt unikt för svenska, danska eller finska, utan allt är lite hullerombuller i bonnier-logisk ordning..
[/quote]

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Angående sot på braskaminens glasluckor

Hej! Här kommer ett supertips. Igensotade ...

Förråd till brädor o plankr

Efter en del byggande blir det en del plankor ...

Arkivet

Lite frågor och synpunkter på arkivet. 1. ...

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss