Cookie- och Sekretesspolicy


Takfönster – släpp in ljus
i HELA huset

Det finns fantastiska möjligheter i det ljus och den luft du får med ett takfönster. Det släpper in dagsljuset i de mörkaste delarna av huset, får rummen att verka större – och förser effektivt hela huset med frisk luft.


När takfönstret kan roteras kring sin centrumaxel är det lätt att putsa på utsidan. Öppnas det i toppen är det lättare att stå och se ut från det, och du kan få in ännu mer ljus.

Det moderna takfönstret ger ditt hus dagsljus, frisk luft och energi i mängder du bara kunnat drömma om. Fönstret kan ge strålande dagsljus in i hörnets mörkaste vrår, förvandla den mörka vinden till husets ljusaste rum och samtidigt sköta ventilationen i huset. Och du behöver inte oroa dig för att fönstret i taket får din värmeräkning att löpa amok.

Det moderna takfönstret sköter hur ljus, luft, värme och kyla tar sig in och ut genom det så precist att det kan generera mer energi in i huset än vad som slipper ut. Från att vara en belastning för värmeräkningen har det istället blivit ett bidrag.

Ladda ned hela artikeln och läs vår stora guide om hur du får optimalt utbyte av ditt takfönster.


Även om gardinerna är helt integrerade i fönstren och löper i eleganta spår och slutna kassetter, klickar du fast
dem snabbt och enkelt själv.

Ljuset kan förvandla ditt hus

För att få ut så mycket som möjligt av ett nytt takfönster ska du titta igenom alternativen noga. Även om takfönster bara byggs i ett fåtal modeller, som görs i olika storlekar, kan du anpassa dem i det oändliga.

Invändiga och utvändiga gardiner av alla sorter, fjärrstyrda motorer, smarta chip, sensorer och solpaneler kan läggas till beroende på hur högt fönstret ska placeras, vilket rum det ska sitta i, vilket väderstreck det vetter mot, vilken klimatzon huset ligger i och mycket annat.


Med fjärrstyrning kan du manövrera fönster högt upp – men de kan också själva reagera på väder och temperatur utifrån dina egna inställningar.

Använd huset på nya sätt

Och så ska du ju även fundera på var du får mest nytta av ljuset. Det är en utmaning. För när du kan få dagsljus ned i huset där det tidigare var mörkt, kan du nyttja huset på nya sätt. Det kanske slutar med att du möblerar om, byter plats på sovrum och barnkammare eller spegelvänder ditt kök.

Ofta får du ut mycket mer av ditt hus än någon kunde tro när det byggdes. Inte bara för att du får mer ljus, det förbättrar även hela inneklimatet med frisk luft och energi

LÄS OCKSÅ: Så enkelt monterar du ett takfönster

Relaterade artiklar

 • Takfönster – allt du behöver veta

  Takfönster – allt du behöver veta

  31/10 Ett takfönster är mer än ett hål i taket. Det sprider ljus i mörka hörn, släpper in frisk luft och ger dig ett behagligt uppvaknande på morgonen.

 • Takfönster – så ENKELT är det!

  Takfönster – så ENKELT är det!

  26/10 Det moderna takfönstret är genomtänkt i minsta detalj och du kan lugnt åta dig uppgiften att sätta in ett i taket. Vi visar dig hur!

  Svårighet 3/4
 • Dämpa ljuset

  Dämpa ljuset

  20/07 VIDEO: Det finns mängder av tillbehör till takfönster. Till exempel persienner, insektsnät, markiser och olika sorters gardiner.

 • Invändig intäckning

  Invändig intäckning

  20/07 VIDEO: Förutom att avsluta monteringen av fönstret snyggt ska den invändiga intäckningen reflektera ljuset som faller in genom fönstret. Det går att köpa färdig intäckning, men här visar vi hur du själv kan tillverka den.

 • Utvändig intäckning

  Utvändig intäckning

  20/07 VIDEO: Karmens utsida ska täckas in så att regn och snö inte tränger in i taket. Ett intäcknings-set följer med fönstret och ska här monteras av hantverkare. Notera att det finns olika sorters intäckning som passar till olika ...

Ladda ned
Klicka på de små bilderna för att förstora.
 • Takfönster: Släpp in ljuset i HELA huset
 • Takfönster: Släpp in ljuset i HELA huset
 • Takfönster: Släpp in ljuset i HELA huset

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Angående sot på braskaminens glasluckor

Hej! Här kommer ett supertips. Igensotade ...

Förråd till brädor o plankr

Efter en del byggande blir det en del plankor ...

Arkivet

Lite frågor och synpunkter på arkivet. 1. ...

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss