Cookie- och Sekretesspolicy


Allt du behöver veta om fönster

I denna stora temasektion får du veta allt du behöver om fönster – och kanske lite till. Vi tar dig med till en fönsterfabrik, där du får se hur fönstren blir till. Vi lär dig hur du ska mäta rätt när du beställer nya fönster, så att de passar. Du får grundlig information om hur du klipper och viker nya fönsterbleck och hur du räddar ett gammalt fönster från rötskador och mycket, mycket mera.

Mät rätt för nya fönster
Var noggrann. Alldeles för många fönster levereras med felaktiga mått. Nästan alltid beror det på att man har mätt fel, och det får man själv stå för. Vi visar hur du mäter och hur du anger var gångjärnen ska sitta.

Montera fönstren själv
Spara mycket pengar. Det är faktiskt rätt lätt att själv montera sina nya fönster – när man vet hur det ska göras. Vi visar vad du ska göra för att själv montera fönstren på några få timmar. Du sparar mycket pengar på det!

Du kan nästan inte se skillnad
Plastfönster är fula, påstås det. Nej, det är de inte, och vi törs slå vad om att du inte ens på nära håll kan se skillnad mellan fönster av plast och fönster av trä eller aluminium. Vi gör upp med gamla myter om fönster.

Skrapa och måla fönstren
Gamla fönster kan bli ännu äldre. Om du är rädd om dina fönster och underhåller dem regelbundet med slipning och målning, finns det knappast någon gräns för hur gamla dina fönster kan bli.

Klipp och vik fönsterbleck
Även fönsterbleck kräver underhåll, annars blir det nödvändigt att ersätta dem med nya. Vi visar hur du klipper och viker en standardprofil och monterar den på fönsterkarmen. Det är enkelt och mycket billigt.

Så här tillverkas fönster
Robotar har tagit över snickarens arbete. Häng med oss på besök på en toppmodern fönsterfabrik och se hur det går till att tillverka ett träfönster. Vi är med från det att virket kommer tills fönstret är klart för leverans.

Rädda det gamla fönstret
Du behöver inte kassera ett fönster när det har angripits av röta. Lokalisera angreppet, begränsa det och eliminera det. Vi visar hur det går till att laga en rötskadad karm utan att ta bort den. Det kan du också göra.

Relaterade artiklar

 • Kan jag ha ventiler i gamla fönster?

  Kan jag ha ventiler i gamla fönster?

  20/08 Vi har mycket hög luftfuktighet i vårt hem. Hur sätter jag in friskluftsventiler i fönstren?

 • Öppningsbara innerfönster

  Öppningsbara innerfönster

  13/08 För att spara pengar ersätter man ofta sina gamla fönster med nya. Det är inte alltid rätt beslut för det kan ta mycket lång tid innan fönstren har betalat sig. Har du gamla men fina fönster kan det räcka med att du monterar ...

 • Ingen värmeförlust från gamla fönster?

  Ingen värmeförlust från gamla fönster?

  06/08 I källaren i vårt gamla hus har vi fönster som vi gissar släpper ut ganska mycket värme. Har ni något tips om hur vi kan förbättra fönstren på ett billigt sätt?

 • Rädda de gamla fönstren och spara pengar!

  Rädda de gamla fönstren och spara pengar!

  04/02 Det är något speciellt med att renovera gamla, fina fönster vars utseende passar perfekt ihop med fasaden. Se här hur enkelt det egentligen är.

  Svårighet 2/4
 • Skydda glaset mot varmluftspistolens värme

  Skydda glaset mot varmluftspistolens värme

  15/10 Jag brukar använda en varmluftspistol när jag skrapar bort färg från fönstren. Den är så effektiv att både färg och kitt lossnar. Men det händer tyvärr att en ruta eller två spricker. Finns det en bättre metod?

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss