Cookie- och Sekretesspolicy


Hur döljer jag de skeva fogarna?

Den vinklade fogen mellan dörrens foderlister passar inte riktigt. Går det att rätta utan att börja om från början, eller finns det något sätt att dölja det?

Problem:

Även om jag tycker att jag har ansträngt mig så har jag inte lyckats att foga samman de vågräta dörrfoderlisterna med den överliggande vågräta foderlisten. Det har bildats en springa på några millimeter och det ser ju inte så snyggt ut. Kan jag knacka ihop delarna eller ska jag börja om?

Lösning:

Trots att vi har skrivit en del artiklar om hur man sätter upp foderlister och får dem att sluta tätt, så måste vi erkänna att det inte alltid är så lätt. Det kan t.o.m.vara besvärligt att få en osynlig fog.

Det värsta är att fogen kan ha blivit perfekt, men så torkar träet och drar ihop sig en aning. Det är tillräckligt för att det ska bildas en ful springa mellan listerna. Jo, du kan naturligtvis börja om, men helt ärligt: Ids du det?

Eftersom foderlisterna under alla omständigheter ska målas kan du väl använda dig av ett smart knep, som trollar bort den synliga skarven. Pressa in vit akrylfogmassa i springorna och släta ut med en fuktig svamp. När du har målat är problemet löst!


Relaterade artiklar

 • Ny karm till den gamla dörren

  Ny karm till den gamla dörren

  23/08 VIDEO: Den här fina gamla dörren hittades liggande på en vind och behöver få en ny karm innan den kan sättas upp. Till karmen är det viktigt att använda trä som inte slår sig. Här har hantverkaren valt kärnvirke av furu, men ...

 • Fyllda fogar

  Fyllda fogar

  07/07 VIDEO: Om du tvättat ur fogen för mycket, eller om fogen är för tunt blandad vid fogningen blir fogen för låg i förhållande till plattorna. Men muraren har ett bra knep för att fylla upp fogen igen.

 • Fyll hålet med tidningspapper

  24/05 VIDEO: I övergången mellan vägg och dörrkarm kan det vara ganska stora hål bakom karmlisten. De ska fyllas igen för att få en riktigt fin övergång.

 • Aldrig mer mögel i duschen

  Aldrig mer mögel i duschen

  08/04 Nu är det slut med fläckar, kalk och mögel på kakel och fogar i duschen. En ny epoxymassa avvisar allt! Se här hur den fungerar.

 • HELT exakt från början

  HELT exakt från början

  23/11 Varsågod: Här får du den enklaste och mest exakta metoden att montera de tre foderlisterna runt dörren – vid första försöket!

  Svårighet 1/4

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss