Cookie- och Sekretesspolicy


Planering

Det finns växthus i många olika utföranden och prisklasser. Om du inte har ett växthus i trädgården redan måste du först bestämma dig för vilken typ av växthus du skulle vilja ha. Förutom att göra det möjligt att odla olika sorters exotiska blommor, frukter och grönsaker så har växthus och orangerier efter hand blivit byggnader som ska passa in i trädgårdens helhet på ett annat sätt än tidigare.

Det finns växthus i många olika stilar och storlekar; med murad sockel, i engelsk stil – vissa är utformade som tillbyggnader till det befintliga huset, andra som mångkantiga paviljonger, och så finns det naturligtvis helt vanliga växthus med aluminiumprofiler av olika sorter med varierande takhöjd.

När du har valt ditt växthus ska du se till att placera det på en lämplig plats i trädgården. De värmekrävande växterna som man oftast odlar i växthus behöver massor av ljus för att kunna växa sig frodiga under säsongen. Oftast är det bäst att placera växthuset mitt i trädgården utan skuggande träd och byggnader.

Dina växter kan du odla direkt i jorden, i odlingssäckar, med självvattnande lådor och i olika sorters krukor. Den ena odlingsmetoden utesluter inte den andra, och de passar olika bra i olika sammanhang.

Det är till exempel lätt att flytta ut en kruka ur växthuset om växten har blivit för stor eller blivit angripen av bladlöss, medan en odlingssäck med en uppbunden tomat inte alls är lika enkel att flytta runt på. Det kan också vara så att du tycker det är lättast att odla i odlingssäckar varje år.

Då slipper du arbetet med att regelbundet byta ut jorden i växthuset för att förebygga jordtrötthet och sjukdomar. När allt det praktiska är ordnat och du gjort dina val är det dags att börja inreda växthuset.

Relaterade artiklar

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Angående sot på braskaminens glasluckor

Hej! Här kommer ett supertips. Igensotade ...

Förråd till brädor o plankr

Efter en del byggande blir det en del plankor ...

Arkivet

Lite frågor och synpunkter på arkivet. 1. ...

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss