Cookie- och Sekretesspolicy


Extra värme

Både tidigt på våren och sent på hösten kan du behöva extra värme i ditt drivhus. En mycket enkel lösning är ett sådant här innertält i bubbelplast som du ställer upp i växthuset.

Bubbelplasten isolerar så temperaturen blir högre och de plantor som du ställer in i tältet får det varmare än om de bara stod i växthuset. Du behöver naturligtvis inte investera i ett färdigt tält.

Det räcker med att du fäster bubbelplast på växthusets väggar, så som vi gjort här. Om det bara är risk för lite nattfrost ute kan en fiberduk vara lösningen. Men tidigt på våren behöver plantorna allt ljus de kan få. Därför ska du vänta med att lägga duken över plantorna tills solen gått ner.

Kom också ihåg att ta bort duken igen nästa morgon så plantorna kan glädjas åt solen. Ett lager fiberduk tar bort cirka 20 % av ljuset. Men är det kallare än 5 grader är det bäst att behålla duken på även under dagen. Om du återanvänder fiberduken från i fjol, och då hade problem med allvarliga sjukdomar i växthuset bör du kontrollera fiberduken noga.

Är det mycket smutsig är det kanske på tiden att du byter ut den mot en ny. Har du varit tidig med utplantering av t ex tomatplantor, och det plötsligt varnas för nattfrost kan fiberduken också hjälpa till att hålla värmen. Svep in plantorna ordentligt.

Fiberduken håller dem varma precis som ditt täcke håller dig varm i sängen om natten. Även krukor som har varit inpackade under vintern kan behöva en duk.Ett par stearinljus kan också vara till hjälp.

De höjer de temperaturen lite, men de skapar också luftcirkulation. Luft i rörelse är varmare än stillastående luft. Därför kan stearinljus göra skillnad även om det inte ser så ut.

Relaterade artiklar

Läs mera om

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Angående sot på braskaminens glasluckor

Hej! Här kommer ett supertips. Igensotade ...

Förråd till brädor o plankr

Efter en del byggande blir det en del plankor ...

Arkivet

Lite frågor och synpunkter på arkivet. 1. ...

Luftspalt på stående panel

Hej! Jag renoverar ytterväggen på en gammal ...

Mest lästa i forumet

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss