Cookie- och Sekretesspolicy


Hur får jag cyklarna att ta mindre plats?

Vi förvarar familjens cyklar i ett källarrum. Jag skulle gärna använda rummet till något annat, men cyklarna tar all plats. Har ni någon god idé?


Sidorna är dubbla och ger därför stöd på bägge sidor av cykelns bakhjul.".

Problem

Våra cyklar står hela vintern i ett stort källarrum, men jag har många andra planer för just det rummet än cykelparkering och funderar på vad jag ska göra av cyklarna. Det finns inget annat ledigt rum och cyklarna tar stor plats. Vad ska jag göra?

Lösning

Det gäller att komma på ett annorlunda sätt att förvara cyklarna på än att låta dem stå i ett vanligt cykelställ, för då tar de mycket plats. Om det finns en ledig vägg i rummet så kan du försöka parkera cyklarna lodrätt i stället för vågrätt.

Till det ska cykelställen se lite annorlunda ut. Du kan lätt snickra några billiga ställ som det på bilden. Det är nämligen konstruerat för lodrät parkering av en cykel. Om du sedan skruvar fast ställen på väggen så tar de inte så mycket plats och det går ändå att få tag på cyklarna.

Till stället använder du billigt virke, men brädorna bör dock vara minst 18 mm tjocka så att de är stabila och inte slår sig när de skruvats fast. Börja med att snickra ett stort L av billiga reglar eller läkt. Skruva därefter fast en bräda på varje sida av reglarna så att det bildas spår för hjulen.

Placera därefter en snedsträva mellan den lodräta och den vågräta delen och fäst en bräda på varje sida av snedsträvan. Då blir det lätt att rulla upp framhjulet tills cykeln står på bakhjulet. Sätter du en stoppkloss längst ut på det vågräta L-et så rullar cykeln inte baklänges. Montera en hållare för framhjulet på den lodräta delen. Den anpassas efter cykelns storlek, eller rättare sagt efter framhjulets storlek.

Relaterade artiklar

 • Hur förvarar jag små trädgårdsredskap?

  Hur förvarar jag små trädgårdsredskap?

  19/08 Jag har en del små trädgårdsredskap till växthuset och grönsakslandet som jag skulle vilja hänga upp på ett säkert och praktiskt sätt. Har ni något bra tips?

 • 20 verkstadstips som sparar plats

  20 verkstadstips som sparar plats

  03/07 Vi som gör det själva får eller köper hela tiden nya verktyg och redskap, men verkstan blir inte större så det gäller att hålla ordning.

 • Lyxigt skjul för cyklar

  Lyxigt skjul för cyklar

  20/05 Cyklar kan med fördel parkeras i ett skjul utan väggar. De enkla väggmodulerna gör det lätt att bygga skjulet för dina cyklar och variera formen på det.

  Svårighet 3/4
 • Dörren byggs in i väggen

  Dörren byggs in i väggen

  27/02 En skjutdörr sparar golvyta och bygger du dessutom in den i väggen kan du använda väggarna på bägge sidor till tavlor, bokhyllor etc. Med ett nytt smart system är det lätt att bygga in skjutdörren.

  Svårighet 3/4
 • FÖRRÅD: Träskelett till uthus

  FÖRRÅD: Träskelett till uthus

  08/09 VIDEO: Här ska vi bygga ett uthus på 2,8x4,5 m. Huset ska innehålla två rum. Ett litet på 4 kvm och ett större på cirka 9 kvm. De sex bärande stolparna av 100x100 mm tryckimpregnerad furu har grävts ner på 100 cm djup och ...

Beställ vårt gratis nyhetsbrev

Tillgång till alla artiklarna

Tillgång till alla artiklarna

För endast 19 kronor får du tillgång till över 1500 expert-guider.

Gør Det Selv Forum

Senaste i forumet

Bygga hus från grunden själv

Hej! Vilka arbete ska anlitas till ...

reklamation

slösade en nedladdning på denna ...

Nya golv isolering??

Är nyinflyttad i ett radhus. Har klinker på ...

Hur bäst ta bort lack från furugolv utan slipmaskin?

Har läst att furugolven inte ska lackas utan ...

Mest lästa i forumet

Pdf...

I egenskap av prenumerant blir jag blir jag ...

Bygga bänkbord

Hej på er,Någon som vet om GDS har haft något ...

Trappa till entrén

Vill bygga en trappa enl bifogad bild. Finns ...

Var hittar jag en bra byggbeskrivning på träaltan?

Jag tänker bygga en träaltan på baksidan och ...

Gör Det Själv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss